cibona - zabok / košarka / ht premijer liga 2021.

Cibona i Zabok igrali 3. kolo Lige za prvaka – Vukovi pobijedili rezultatom 106-83

Cibona i Zabok igrali su 3. kolo Lige za prvaka HT Premijer lige, a Vukovi su pobijedili rezultatom 106-83. U utakmici koja se igrala u srijedu, 30. ožujka 2022. godine od 18 sati u Draženovom domu Cibosi bili desetkovani ozljedama. No, nakon dva uzastopna poraza Vukovi su dohvatili jako bitnu pobjedu koja ih vraća na pobjednički kolosijek. Izuzetno šuterski su bile raspoložene obje ekipe, no, kada se sve zbroji, ipak je kvaliteta u redovima Vukova napravila razliku. A ona se i vidjela i na rezultatu.


Statistički je kod Cibosa iskočio Nathan Reuvers (6sk, 2 ukr, 2blk) sa 14 poena. Jose Vildoza (4sk, 5as) ubacio je 18 koševa i to sve iz trica, dok je Danko Branković (6sk, 3as, 2ukr) dodao 13 ubačaja. Od gostujućih igrača treba pohvaliti i Lukšu Buljevića. Ovaj košarkaš koji je ponikao u Ciboni došao je do čak 26 poena. Iduću utakmicu Cibosi igraju već u petak, 1. travnja, na domaćem terenu protiv Igokee. A nakon te utakmice dolazi i derbi sa Splitom i to u ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine.

Izjave trenera Okorna i Reuversa nakon utakmice

“Jako bitna pobjeda za nas s obzirom na okolnosti. Odigrali smo lošu drugu četvrtinu. Ostalo je sve izgledalo dobro i mi ćemo nastaviti raditi na tome. Čekaju nas sada dvije teške utakmice s Igokeom i Splitom na domaćem terenu”, kratko je utakmicu komentirao trener Gašper Okorn.

“Odlična pobjeda za ekipu kojom smo se vratili na pobjedničke staze. Napadački smo bili odlični no obrambeno moramo puno bolje. zadovoljan sam svojim nastupom, ali kao što sam rekao mora to bolje biti u obrani. Sada nas čekaju dvije teške utakmice”, dodao je Nathan Reuvers, 211 centimetara visok centar Cibone. Više o Nathanu doznajte na Wikipediji.

Video: Snimka utakmice Cibona – Zabok I 3. kolo, Liga za prvaka, HT Premijer liga, sezona 2021.-2022.

https://www.youtube.com/watch?v=dikxPZ70asY

Tagged