kk cibona / logo 2020.

Cibona i Split su se susreli u 2. kolu HT Premijer lige – Vukovi izgubili 73-62

Cibona i Split su međusobno igrali u drugom kolu HT Premijer lige i nakon nekoliko uspješnih i obećavajućih utakmica, Vukovi su izgubili. Ekipa Splita ih je na Gripama zasluženo pobijedila rezultatom 73-62. Nažalost, ovaj poraz je označio kraj serije dobrih rezultata za mlade Vukove. Nadamo se da će ih ovo motivirati da malo ozbiljnije prionu poslu, da se ne bi ponovila lanjska “sezona za zaborav”.

Nije Cibona igrala loše, no, Split je bio u svemu malo bolji. Spomenimo da je u redovima Cibone najbolji bio Amar Gegić sa 12 poena. Još su se istaknuli Danko Branković koji je postigao 11 isto kao i Jose Vildoza, dok je Lovro Gnjidić postigao 8 poena. Ovom utakmicom završava se gostujući ciklus te iduće dvije utakmice Cibosi igraju u Draženovom domu. Više o rasporedu utakmica doznajte na mrežnim stranicama HT Premijer lige.

“Čestitam ekipi Splita na pobjedi. Vidi se da im je ova utakmica bila bitna kao i nama. Bili su puno čvršći u duelu od nas, žargonski rečeno – prebili su nas. Mi se nismo mogli prilagoditi na takvu igru, ali nema opravdanja za to čak ni što smo šesti dan na putu. Danas nismo bili pravi. Izgubili smo 21 loptu i imali samo 5 slobodnih bacanja, u odnosu na 25 Splitovih”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Odigrali smo utakmicu na onaj način na koji smo jedino mogli pobijediti i to smo planirali. Igrali smo čvrsto u obrani i protivnik nije imao laganih poena. To nam je dalo samopouzdanja da u drugom poluvremenu nešto i pogodimo. Sada nastavljamo raditi dalje da se još dignemo u formi”, rekao je Srđan Subotić, trener Splita.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -