cibona - šibenka - 23. kolo ht premijer liga - 2021.

Cibona i Šibenka igrali 24. kolo HT Premijer lige – pobjeda Vukova 80-57

Cibona je u Draženovom domu u 24. kolu HT Premijer lige ugostila i uvjerljivo pobijedila GKK Šibenka rezultatom 80-57 (18-12, 23-18, 18-10, 21-17). Bila je to potpuno drugačija utakmica od one na Baldekinu koja se igrala prije 20 dana. Cibona je bila uvjerljiva cijeli susret, dok Šibenka nije imala snage ponoviti pobjednički igru iz prošlog susreta.

Na poluvremenu su košarkaši trenera Jovanovića vodili s 11 poena razlike (41-30), da bi već početkom drugog poluvremena i prelomili susret kada su pobjegli na +20 (50-30). Nakon toga više nije bilo povratka za Šibenčane. Planinić i Drežnjak su vodili Cibonu sa 14 poena a Mustapić i Novačić su ubacili po 11. Na strani Šibenke je pak jedini dvocifreni bio Freeman s 14 poena.

“Čestitam igračima na pobjedi. Nismo počeli utakmicu kako smo željeli. Razumljivo je da s obzirom na ritam i nismo bili energetski na nivou kao u prethodnom periodu. U drugom poluvremenu smo onda našli i energiju i pristup je bio bolji i na početku poluvremena smo već prelomili utakmicu. Individualna kvaliteta je došla do izražaja i uspjeli smo podijeliti uloge i sačuvati snagu za ono što nas očekuje dalje”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

“Igrali smo timski i odigrali jednu dobru utakmicu. Ovo je bila potpuno drugačija od one na Baldekinu i vidi se da se dižemo. Shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i takav ćemo pristup imati bez obzira tko bio s druge strane. Okrećemo se okršaju s Budućnosti koja nas čeka u ABA ligi u subotu, 13. ožujka u 17 sati”, rekao je Ivan Novačić. Više o Šibenki doznajte na njihovim mrežni stranicama na adresi sibenka.hr.

HT Premijer liga – sezona 2020./2021.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -