mornar barsko zlato - cibona :: 16. kolo - aba liga 2022./2023. :: foto: cibona zagreb

Cibona i Mornar Barsko zlato igrali 16. kolo ABA lige – Vukovi izgubili u dramatičnoj završnici

Cibona i Mornar Barsko zlato odigrali su vrlo dramatičnu utakmica u 16. kolu AdmiralBet ABA lige. Utakmica se igrala u petak, 20. siječnja 2023. godine u Crnoj Gori, a domaćin je u posve neizvjesnoj završnici slavio sa 83:81. Dodajmo da je rezultat po četvrtinama bio 26:15, 16:21, 22:20 i 19:25. Zanimljivo da su Vukovi imali završni napad, no Perasovićev šut je pomalo nesretno ispao iz obruča pa se na Ciboninu žalost nije ušlo u produžetak.


Inače, obje su momčadi dobile po dvije četvrtine, uz napomenu da su Pavićevićevi izabranici vodili većim dijelom susreta. U prvih deset minuta Mornar je imao i po 13 poena prednosti, da bi Cibosi do odlaska na odmor smanjili broj izgubljenih lopti. A to se i odrazilo na smanjenje protivničkog vodstva – na odmor se otišlo sa rezultatom 42:36.

Cibona je bila dosta opterećena osobnim pogreškama

No košarkaši hrvatskog prvaka nisu dopuštali Baranima da se ponovno značajnije odlijepe. I onda je došla zadnja četvrtina susreta kada se odvijala prava drama na parketu. Cibona je nakon dužeg vremena preokrenula rezultat u svoju korist – bilo je 76:78. I već tada se moglo naslutiti da će pobjednik biti riješen tek u samome finišu. Do tada ne baš razigrani Russell uglavnom je pogađao s linije slobodnih bacanja, a u već opisanom posljednjem napadu zagrebačkog sastava tako je malo nedostajalo da utakmica potraje i duže. No, sreća se nasmiješila Mornaru.

U pobjedničkim redovima Pecarski je imao 18 poena i 12 skokova, Glas je dodao 17 koševa, a Russell se zaustavio na 15. Među Cibosima je dominirao vrlo precizni Aranitović s 22 poena i 7 skokova, Baković je ubacio 14, a Perasović 12 uz 9 skokova i 4 asistencije.

Što o susretu Mornar – Cibona misle treneri?

“Čestitke Mornaru i svim akterima ove utakmice. Također. Mornaru želim nastavak dobrih igara i ostanak u ABA Ligi. Nije to bio posebno zahtjevan dvoboj u fizičkom smislu, moglo ga se odigrati i sa suženim igračkim kadrom poput našeg. Međutim, nismo uspjeli u završnici napraviti ono što smo željeli. Poznato je da nam Mazalin i Bundović nisu mogli pomoći jer su ostali u Zagrebu pod temperaturom, a nadam se kako će nam se što prije priključiti”, rekao je Josip Sesar, trener Cibone.

“Moji su igrači dali sve od sebe, a to je ono što uvijek tražim. Nekada je to dovoljno za pobjedu kao večeras, a nekada nije… Pretpostavljao sam da će biti ovako teška utakmica, uglavnom su takve kada imamo imperativ. Na kraju je bilo i malo sreće, iako smo uglavnom vodili. Tko zna što bi bilo da je Cibona pogodila zadnji šut za produžetak. Kod njih s vidi da imaju uigrani sustav i zaslužili su šest dosadašnjih pobjeda. Što se nas tiče, dolazimo pomalo do zraka i svaki su nam bodovi bitni za mirniju završnicu sezone”, rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara Barsko zlato. Više o ovom crnogorskom klubu doznajte na klupskim mrežnim stranicama kkmornar.bar.

VIDEO highlights: Mornar Barsko zlato – Cibona :: AdmiralBet ABA League 2022./2023. – Round 16 – 20.1.2023.

Tagged