cibona - igokea I 25. kolo - aba liga I 2022.

Cibona i Igokea igrali susret 25. kola ABA lige – Cibosi izgubili u završnici 77-82

Cibona i Igokea igrali su u Dražnovom domu 25. kolo AdmiralBet ABA lige, a Cibosi su doživjeli još jedan tijesan poraz. Na kraju je bilo 77-82, no utakmica je mogla otići na bilo koju stranu. Ali ipak, pobjedu je odnijela iskusnija momčad. Završnicu je popratila nervoza u redovima Vukova koji u u ključnim trenucima napravili nekoliko grešaka, a Igokea ih je vješto iskoristila.


Bez obzira na poraz, svakako da je za pohvaliti još jednu dobru utakmicu Cibosa. Oni su ponovno pokazali da se mogu ravnopravno boriti, ali i nositi sa svakom momčadi. Statistički su iskočili Toni Nakić (2sk, 1as) i Nathan Reuvers (9sk, 2blk), a svaki je postigao 13 ubačaja. Dobri su bili Mateo Drežnjak (3s, 1as) i Danko Branković (12sk, 2blk) koji su postigli po 12 poena.

Što misle treneri Okorn i Bajić o ovom susretu?

“Ne mogu biti zadovoljan porazom jer smo odigrali dobrih 35 minuta. Praktički smo u zadnjih pet minuta dobili sami sebe… Čestitam protivniku na pobjedi jer je kada se sve zbroji, Igokea je na kraju ipak bila bolja. Mi smo radili neshvatljive greške i na njihova preuzimanja koja smo cijelu utakmicu odlično rješavali smo krenuli individualno i tu smo se pogubili. Na kraju se ukazao i Jošilo koji je važnim tricama zatvorio utakmicu”, rekao je Gašper Okorn.

“U pripremi utakmice sam već rekao da je Cibona mlada i talentirana ekipa i da će to biti teška utakmica. U prvom poluvremenu smo odlično branili Ciboninu kontru i zato smo rezultatski bili u prednosti. U drugom dijelu smo malo pali. No, na kraju nam je i Marko Jošilo kojega su dobro čuvali dao bitne poene i tako smo utakmicu odveli na svoju stranu”, rekao je Dragan Bajić, trener gostiju. O košarkaškom klubu Igokea više doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Cibona – Igokea / Snimka susreta i pressica / 25. kolo – ABA liga 2021./2022.

Tagged