gorica - cibona / ht premijer liga 2020/2021

Cibona i Gorica su odigrali susret 14. kola lige – Vukovi ušli u seriju pobjeda

Cibona i Gorica odigrali su zagrebački gradsko-županijski derbi u 14. kolu HT Premijer lige. Vukovi su na gostovanju u Velikoj Gorici svladali Goricu rezultatom 70-76. Kako je i najavljivano, Gorica je odigrala jednu jako dobru utakmicu. No, Cibosi su znali se nositi s domaćinom i na kraju odnijeti pobjedu.


Bitna je to utakmica za Cibonu koja je podigla raspoloženje ekipe prije utakmice ABA lige protiv Budućnosti u nedjelju, 12. prosinca 2021. godine. Gorčina ostaje zbog ozlijede kapetana Roka Prkačina koji je osjetio bol u gležnju, a u klubu se nadaju da će biti spreman za nedjelju. U redovima Vukova najbolji je bio Danko Branković (5sk, 2as) sa 21 ubačajem. Lovro Gnjidić (4sk, 3as) potvrđuje dobru formu sa 17, a Jakov Mustapić (6sk, 4as) postigao je 9 poena.

“Čestitam igračima na pobjedi jer je to bitno, ali s druge strane me brine ozlijeda Roka Prkačina. Važnije od pobjede mi je da je s njim sve kako treba biti. U ovom ritmu igranja svaka dva dana pronalazimo način da pobjeđujemo i zato mogu biti zadovoljan”, rekao je trener Cibosa Vladimir Jovanović. “Gorica je uvijek nezgodna, pogotovo na gostovanju. Cibona je pomalo ležerno ušli u utakmicu, nismo bili pravi i Gorica je to znala iskoristiti. Kasnije smo odigrali bolje, odvojili se i na kraju došli do pobjede”, dodao je Lovro Gnjidić. Cibonu možete pratiti na njezinom službenom Twitter profilu.

Tagged