cibona zagreb - fmp beograd / admiralbet aba liga - 2021.-2022.

Cibona i FMP igrali 9. kolo ABA lige – gosti sretno izvukli pobjedu u Zagrebu

Košarkaški klubovi Cibona i FMP Beograd susreli su se u Draženovom domu u subotu, 20. studenoga 2021. godine. U utakmici 9. kola AdmiralBet ABA lige Vukovi su tijesno poraženi su od ekipe FMP-a, a rezultat je na kraju bio 66-69. Bila je to još jedna tvrda i teška utakmica u kojoj se nijedna ekipa nije odvajala.

Ovog puta Cibosi nisu uspjeli izvući pobjedu, a prema riječima iz kluba “konsolidirat će se nakon reprezentativne pauze. U redovima Cibosa najbolji su bili Danko Branković (4sk) i Amar Gegić (5sk) svaki sa 14 poena, pridružio im se Nathan Reuvers (7sk) sa 12, te Mateo Drežnjak (2sk, 2as) sa 11 ubačaja. Nakon 9 kola Cibona je na 5. mjestu sa 14 bodova. Prvi je Partizan koji ima 17 bodova. Više doznajte na mrežnoj stranici lige na adresi aba-liga.com.


“Čestitam FMP-u na pobjedi. Jednostavno, imali su više svježine i koncentracije. Naš loš šuterski dan – promašivanje trica i slobodnih bacanja – su nas koštali. Obrana je bila dobra, ali napadački smo danas zakazali. Neke ideje smo imali, pokušavali ispravno, ali jednostavno danas nije išlo”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

“Čestitam svojim igračima na jako važnoj pobjedi. Uvijek nam je drago igrati u dvorani Dražena Petrovića, no, ova utakmica nije baš bila lijepa za oči. Mislim da su svi već mislima na reprezentativnoj pauzi i da je to uzelo danak. Jako smo loše odigrali prvo poluvrijeme, dok je u drugom bilo skroz obrnuto. Ciboni želim sve najbolje u nastavku sezone kao i treneru Jovanoviću”, rekao je Nenad Stefanović, trener FMP-a.

Video: Snimka utakmice 9. kola ABA lige Cibona – FMP

Tagged