cibona - dubrava furnir I ht premijer liga, 19. kolo I sportska dvorana borovo naselje, vukovar I 2022.

Cibona i Dubrava su u Vukovaru igrali zaostali susret 19. kola – Vukovi uz 20 trica pobijedili 100:68!

Cibona i Dubrava Furnir odigrali su zaostalu utakmicu 19. kola HT Premijer lige u Vukovaru! U utakmici koja je praktički bila polurevijalnog karaktera, Cibona je pobijedila Dubravu Furnir s velikih 100:68. Dodajmo da su Cibosi ubacili čak 20 trica, a prvo ime susreta je bio Ivan Majcunić koji je šutirao trice 7/7 . Pred lijepo ispunjenom sportskom dvoranom u Borovu naselju sastav Gašpera Okorna došao je do nove pobjede kojom je Cibona zauzela drugo mjesta prije Lige za prvaka.


Spomenuti Ivan Majcunić (3sk, 3as) je ubacio 21, a kapetan Roko Prkačin (3sk, 1as) dodao je 14 poena. Krešimir Radovčić (4as, 4sk) postigao je 11 ubačaja. Treba spomenuti i mladog Luku Krajnovića s 10 poena, koji svaki puta odlično iskoristi minute koje mu trener povjeri.

KK Cibona Zagreb je posljednju utakmicu regularnog dijela domaće lige odigrala baš u Vukovaru. To su napravili kako bi “na ovaj način obradovali sve ljubitelje košarke u to kraju Lijepe Naše i poslali poruku podrške Gradu Heroju“. Prije utakmice s predstavnici Cibone posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara te odali počast svim žrtvama koje su utkane u temelje slobode i samostalnosti Republike Hrvatske. Cibona, njezina prva momčad i vodstvo kluba ovom su gestom dodatno željeli pokazati koliko je čvrsta veza Grada Heroja i kluba koji je jedan od simbola hrvatskog sporta i košarke. Više o Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru doznajte na mrežnim stranicama na adresi mcdrvu.hr.

Izjave Okorna i Majcunića nakon utakmice

“Prvo bih se želio zahvaliti Vukovaru na fantastičnom gostoprimstvu. Bilo nam je prekrasno igrati u ovoj dvorani. Što se tiče utakmice, ja sam zadovoljan. Imali smo dobar pristup i to je bilo pola pobjede. Svakako sam zadovoljan i sa zadnjih par utakmica u HT Premijer ligi jer smo se poravnali i sa Zadrom, Splitom te Cedevitom. Sada s drugog mjesta očekujemo Ligu za prvaka i idemo ispočetka”, rekao je trener Vukova Gašper Okorn.

“Čestitam cijeloj ekipi na pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu i obrambeno i šuterski. Napravili smo na početku razliku koju smo do kraja mirno održavali. Što se tiče mog nastupa svakako da sam zadovoljan. Nadam se da će sva utakmica u kojoj ću igrati biti ovakva”, dodao je 193 centimetra visok Cibonin bek Ivan Majcunić.

Video: Snimka utakmice 10. kola HT Premijer lige Cibona – Dubrava u Vukovaru

https://www.youtube.com/watch?v=gcVnFrDxJeo

Tagged