gašper okorn / cibona - dubrava furnir / četvrtfinale kupa - draženov dom zagreb / siječanj 2022.

Cibona i Dubrava igrali u četvrtfinalu Kupa – Vukovi pobijedili sa čak 64 koša razlike

Cibona je uvjerljivo slavila u četvrtfinalu Kupa krešimira Ćosića protiv ekipe KK Dubrava Furnir rezultatom 124-60. Bila je to prva utakmica za Cibose nakon dvotjedne stanke te prva utakmica na čelu ekipe za novog trenera Gašpera Okorna. Unatoč turbulentnom periodu momčad je u Draženovom domu došla do pobjede i dala naslutiti povratak u bolju formu.

Vrijedi spomenuti odlične nastupe povratnika Nathana Reuversa te debi mladog talenta Luke Krajnovića kojeg je klupa bodrila pri svakom dobrom potezu. Statistički se istaknuo već spomenuti Nathan Reuvers (8sk, 1as, 1blk) sa 24 poena. Mateo Drežnjak (4as, 3ukr) dodao je 21, dok je Jose Vildoza (3sk, 5as) postigao 11 poena. Podsjetimo, Vukovi su se u četvrtfinale Kupa plasirali pobjedom nad još jednim gradskim suparnikom. Tada je Cibona također nadmoćno pobijedila KK Dinamo Zagreb rezultatom 88-68.

Svi igrači Cibone su se vratili iz izolacije

“Moram reći prvo da mi je svejedno s kojom razlikom smo pobijedili, samo me zanimalo kako će ekipa reagirati i funkcionirati. Radimo tek dva dana zajedno i svi su tek izašli iz izolacije. Dosta još tu ima grešaka i prostora za napredak, ali se vidi da smo bili svježi i gladni košarke. Sve to kada se skupi donosi ovakav rezultat. Apsolutno sam zadovoljan već samim plasmanom u polufinale”, rekao je trener Okorn.

Ovo je bila bitna utakmica u kojoj smo morali izboriti ulazak u polufinale i u kojoj smo se baš svi vratili iz izolacije. Još se privikavamo na novog trenera, ali reakcija je zasada odlična. To je pokazao i ovaj rezultat, a sada moramo raditi na kemiji i uigravanju. Zadovoljan sam s nastupom ekipe kao i sa svojim. Najbitnije je da smo se vratili s pobjedom”, dodao je Nathan Reuvers, 211 centimetara visok igrač Cibone. Nathana možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Novi Cibonin trener Gašper Okorn će se oslanjati na mlade igrače

“Zahvaljujem se vodstvu Cibone na ovoj prilici, kao i svom prethodniku Vladimiru Jovanoviću na tome što dolazim na klupu zaista dobro posložene ekipe koja ima glavu i rep. Moj glavni i jedini fokus je na ovoj sezoni koja je još u tijeku i koju želimo završiti na najbolji mogući način. Ova sezona je još živa i Cibona je još uvijek u igri za osvajanje hrvatskog Kupa i Prvenstva. A tu je i ABA liga koju trebamo snažno odigrati do kraja”, rekao je Gašper Okorn.

“Biti trener zagrebačke Cibone je iznimna privilegija, ali i velika odgovornost. Toga sam svjestan i s velikom motivacijom preuzimam potpunu odgovornost za ostatak sezone. Ono što mogu obećati je to da ćemo dati sve od sebe da postignemo zadane ciljeve. Klub je odabrao teži put. Na njemu se prvenstveno oslanja na mlade igrače koje još treba razvijati, profilirati i davati im prilike. No, siguran sam da će se to naposljetku pokazati kao ispravna odluka s dugoročnim pozitivnim efektom”, dodao je Okorn. O novom Ciboninom treneru koji je rođen 1973. godine više doznajte na Wikipediji.

Video: Kup Krešimira Ćosića – četvrtfinale: Cibona – Dubrava Furnir

Tagged