damir markota / kk cibona / 2021.

Cibona i Damir Markota nakon sukoba igrača i trenera raskinuli suradnju

Košarkaški klub Cibona i Damir Markota “sporazumno su raskinuli suradnju”. Ovo je pomalo iznenađujuće, jer je Markota u listopadu 2020. godine došao u Klub i potpisao ugovor do kraja tekuće sezone. Dodajmo da je ova kratka epizoda u Ciboni bila njegovo peto igranje za Vukove.

“U ime kluba želim Šveđi zahvaliti na ogromnom doprinosu koji je utkao u rezultate Cibone u svih pet puta koliko je bio ovdje. Žao mi je da se rastajemo prije vremena. Vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena!”, rekao je Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

“Klubu se želim zahvaliti na pruženoj prilici i na svim lijepim godinama koje sam proveo ovdje. Imam uspomene koje ću pamtiti cijeli život! Žao mi je što je došlo do ranijeg rastanka nego što je planirano. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje do kraja pa će onda doći i rezultat. Moje zdravlje trenutno nije najbolje i ne mogu dati svoj maksimum. Ono što se dogodilo znamo mi koji smo bili tamo, riješili smo to između sebe i tako će i ostati”, rekao je Damir Markota.

Svima je poznata emocija s kojom je Šveđo nastupao. No, u prethodnom je periodu zbog ozljede Ahilove tetive bio spriječen pomoći suigračima onoliko koliko je htio. “Nesporazum” između trenera Vladimira Jovanovića i Markote “riješen je na miran i civiliziran način, a situacija je to koja se događa i trebala je ostati unutar svlačionice”. Bar tako tvrde u Ciboni.

Sukob Markote i Jovanovića na utakmici Cibona – Gorica

Podsjetimo, dogodio se sukob između Markote i trenera na utakmici Cibone i Gorice. Markota je bio u početnoj petorci na toj utakmici. No, nakon tri i pol minute igre Jovanović ga je pozvao na klupu i nije ga više vraćao na teren. Na velikom odmoru došlo je do žučne prepirke između njih dvojice. Bilo je tu i povišenih tonova, unošenja u lice i zalupljenih vrata.

Epilog je taj da je Šveđi javljeno da ne treba dolaziti na večernji trening, a sada se dogodio i raskid suradnje. Da li je Ciboni ovakav potez pametan, pokazat će vrijeme. Iako su jako podbacili u svojim rezultatima, a na početku sezone plan je bio dosta ambiciozniji. Podsjetimo, ciljevi Vukova su bili biti u gornjem domu ABA lige i osvojiti oba domaća trofeja…

Video: Cibona – Damir Markota i Vladimir Jovanović

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -