cibona - cedevita junior / ht premijer liga / 2021.-2022.

Cibona i Cedevita Junior igrali susret 7. kola lige – Vukovi ponovo poraženi

Cibona i Cedevita Junior odigrali su utakmicu 7. kola HT Premijer lige u Draženovom domu, a Vukovi su doživjeli još jedan poraz. U ovoj tvrdoj utakmici visokog intenziteta koja se igrala u petak, 22. listopada 2021. godine gost je ipak bio bolji, a rezultat na kraju bio je 73-83. No, priliku za iskupljenje Cibosi će imati već u ponedjeljak, 25. listopada 2021. godine, u Podgorici kod Studentskog Centra. Dodajmo da nakon odigranih 7 kola, Cedevita Junior je prva sa šest pobjeda i 13 bodova. Cibona je pak četvrta s pet pobjeda i 12 bodova.

Među Vukovima statistički se istaknuo kapetan Roko Prkačin s double-double učinkom od 15 poena i čak 16 skokova. Uz njega vukao je i Krešimir Radovčić (1sk, 2as) sa 12 poena, dok su Nathan Reuvers i Amar Gegić dodali po 9 poena. U dresu Cedevite Junior Emir Šabić zabio je 21 poen uz 5 trica, Sven Smajlagić je upisao 10 poena i 12 skokova, a Filip Bundović i Josip Batinić ubacili su po 13 poena.

“Čestitam ekipi Cedevite Junior na više nego zasluženoj pobjedi. Mislim da ovih minus 10 na kraju nije realan rezultat. Odigrali smo utakmicu, ne mogu reći bez energije, ali svakako bez koncentracije. Njihove šutere na koje smo upozoravali puštali smo da imaju otvorene šuteve. S druge strane mi smo promašili puno otvorenih šuteva i na kraju smo samo ublažili taj poraz. Sezona je duga. Tek je kraj listopada i nastojat ćemo da nam se događa što manje ovakvih utakmica”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Danas je Cedevita dobila nas. Mi jednostavno nismo bili pravi na terenu, a oni su to znali iskoristiti. Ne znam što bih rekao u našu obranu. Jednostavno to nije to i moramo igrati bolje i izvući neke pouke iz ovakvih utakmica”, rekao je kapetan Cibone Roko Prkačin.

Cedevita Junior je pobijedila Split kod kuće i Cibonu i u gostima

“Lijepo je voditi ovakvu skupinu momaka, stvarno sam ponosan kako su odigrali. Spremali smo se sedam dana jer Cibona je Cibona – odličan tim. Mislim da smo prije svega bili agresivni i hrabri i na kraju se to uvijek isplati. Pohvalio bih još jednom sve igrače. Stvarno sam bio ponosan, bilo mi ih je lijepo voditi. Osim par malih situacija, koje su bile na kraju, vidjelo se na kraju koliko nam znači Bundović sa svojim iskustvom. Međutim, i ostali igrači su stvarno bili fokusirani mentalno. To je velika pobjeda za nas. Kao da smo u nekom dobrom snu. Ne bih da se probudim, htio bih da ostane tako i da igramo ovako. Meni je prije svega najvažnije da igramo dobru košarku, da smo u svakom slučaju dobra ekipa i da to publika vidi”, rekao je Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior.

“Pripremali smo se čitav tjedan za ovu utakmicu. Cibona je u ABA ligi krenula s 3-1 i jaka su ekipa. Mi smo se napalili, mladi smo i nemamo što izgubiti. Igrali smo bez straha, jako i pokazali svoju kvalitetu. Neću ulaziti u to jesu li oni nas malo podcijenili i opustili se – to ne znam. No, mi smo došli sa 100% i odigrali jako. Treniramo odlično, trčimo i to je naš forte. Nismo se prepali. To je najbitnije za jednu mladu ekipu. Respektirali smo ih, ali nismo se prepali i ovo je rezultat”, rekao je Emir Šabić, koji je zabio Ciboni 21 poen uz čak pet trica. A više o Cedeviti Junior doznajte na mrežnim stranicama na adresi kkcedevitajunior.hr.

Video: Cibona – Cedevita Junior: 73:83 / 7. kolo HT Premijer lige

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -