kk cibona - aba liga - logo 2020.

Cibona i Budućnost VOLI igraju 21. kolo ABA lige – upitan Damir Markota

Cibona će u 21. kolu ABA lige u Draženovom domu ugostiti podgoričku Budućnost VOLI. Vukovima je i za ovu utakmicu upitan Damir Markota zbog upale tetive, no o njegovom nastupu će se odlučiti ovisno o stanju na današnjem i sutrašnjem treningu.

Budućnost je sa 14 pobjeda i 3 poraza u utrci za doigravanje ABA lige. Da bi ostali dobro pozicionirani u borbi za TOP 4, trebali bi pobijediti Cibonu. Vukovi nakon pobjede nad Partizanom broje 7 pobjeda koliko imaju i oni, pobjedu više od FMP-a, Zadra, Krke i Splita, a 3 više od Borca.


“Dolazi nam u goste jako kvalitetna i dobra ekipa Budućnosti. Odlično je vođena sa klupe od strane mog prijatelja Dejana Milojevića. Mislim da su oni ekipa koja je napravljena za najviši plasman i napada ga. Na svakoj poziciji imaju po 2-3 kvalitetna igrača i jako je teško igrati protiv takve ekipe. S druge strane, mi smo u dobrom ritmu, dobro treniramo. I dalje imamo problema sa sastavom, ali i u takvim okolnostima dajemo svoj maksimum. Bit ćemo motivirani da predstavimo Klub i svakog igrača u najboljem svjetlu”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Dolazi nam ekipa koja je u dobrom ritmu i ima svoje kvalitete, a to su pokazali i u utakmicama Eurokupa. Jedni su od pretendenata za naslov ove sezone što će značiti da će svaki od nas sutra morati biti na 150%, kako u napadu, tako i u obrani. Dobili smo dosta na samopouzdanju i fokusirat ćemo se na svoju košarku. Odigrat ćemo ono što smo se dogovorili i vrebat ćemo svoju šansu”, dodao je Mateo Drežnjak.

Dodajmo da se utakmica Cibona – Budućnost igra u subotu, 13. ožujka 2021. godine u 17 sati. Prijenos košarkaške utakmice ABA lige bit će na kanalu Arena Sport 1. Više o KK Budućnost VOLI Podgorica doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi kkbuducnost.me.

Tagged