crvena zvezda beograd - cibona zagreb - aba liga - košarka

Cibona gostovala u Beogradu u 10. kolu ABA lige – Crvena Zvezda slavila 86-72

Cibona je u Beogradu igrala susret 10. kola AdmiralBet ABA lige, gdje ju je dočekala vodeća momčad Crvena Zvezda. Cibosi su u utakmici koja se igrala u ponedjeljak 6. prosinca 2021. godine u hali Aleksandar Nikolić, poraženi rezultatom 86-72.

Utakmicu su sasvim solidno odradile mlade Cibonine snage. No, u trenucima kada se trebalo doći u egal, ipak je nedostajalo koncentracije i spretnosti. Najbolji među Vukovima je bio kapetan Roko Prkačin (4sk, 1as) sa 16 poena. Amar Gegić (7sk, 5as) dodao je 13, dok su Lovro Gnjidić (1sk, 6as) i Nathan Reuvers (3sk) imali po 10 ubačaja. Već u srijedu, 8. prosinca, Cibosi igraju derbi HT Premijer lige protiv Splita u Draženovom domu.


“Čestitke Crvenoj Zvezdi na pobjedi. Odigrali su kako inače igraju, muški i čvrsto. To je ta njihova euroligaška kvaliteta koja je na kraju i presudila. U nekim momentima smo igrali dobro pa čak i parirali protivniku. Mi iz ovoga možemo puno naučiti. Čekaju nas još tri utakmice do kraja tjedna te se nadam da ćemo sve to izdržati”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

“Odradili smo ovu košarkašku utakmicu s dobrom igrom u oba pravca. Radili smo neke greške koje nas nasreću nisu koštale napetije utakmice. Napravili smo razliku koja je na kraju dovela do pobjede”, rekao Dejan Radonjić, trener Crvene Zvezde. Više o ovom košarkaškom klubu doznajte na stranicama Wikipedije. Dodajmo da je Zvezda nakon 10 kola prva u ABA ligi s 19, a Cibona je šesta s 15 bodova.

Video: AdmiralBet ABA Liga 2021/22 – 10. kolo: Snimka utakmice Crvena zvezda – Cibona

Tagged