split - cibona | aba liga

Cibona gostovala na Gripama u 6. kolu ABA lige – Split pobijedio 77-76

Cibona je u 6. kolu AdmiralBet ABA lige gostovala na Gripama, a tamo ih je pobjedio Split rezultatom 77-76. Nakon ove utakmice Cibosi su na omjeru od tri pobjede i tri poraza u regionalnom natjecanju, dok je KK Split ovo prva pobjeda nakon pet poraza. U ovom minimalnom porazu Vukova istaknuli su se Amar Gegić (7sk, 6as) sa 18 poena, dok je Jose Vildoza (4sk, 1as) dodao je 11 ubačaja.

“Čestitam Splitu na pobjedi. Mi smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu, kada smo Splitu dopustili da uzme 13 napadačkih skokova. Unatoč svemu pokazali smo karakter i vratili se u utakmicu. No, nismo uspjeli doći do pobjede”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Vidjelo se koliko nam ova utakmica znači. Počeli smo malo ukočeno, no onda smo pokazali karakter i konsolidirali se. Kako je utakmica odmicala mi smo je kontrolirali iako su se oni na kraju vratili. Ali je pobjeda na kraju ipak najbitnija”, rekao je Srđan Subotić, trener Splita. Više o KK Splitu doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Video highlights: AdmiralBet ABA League 2021/22 – Round 6: Split – Cibona

Video: Roko Leni Ukić – finta i trica

Tagged