krka novo mesto - cibona zagreb - aba liga - 2021.-2022.

Cibona gazi sve pred sobom – ni Krka nije mogla ništa fantastičnim Vukovima

Cibona je u 20. kolu AdmiralBet ABA lige svladala u Novom Mestu ekipu KK Krka rezultatom 52-87. Nastavak je to odličnih rezultata Cibosa od dolaska trenera Gašpera Okorna pod kojim ne znaju za poraz. Bila je ovo već šesta pobjeda u nizu, a Vukovi će tražiti i sedmu u nedjelju, 13. veljače, protiv Vrijednosnica iz Osijeka.


Nakon utakmice u Osijeku Vukovi će čekati ždrijeb polufinala Kupa Krešimira Ćosića koji će se održati u četvrtak, 17. veljače. Dodajmo da se sama završnica igra 18. i 19. veljače 2022. godine u Rijeci. Na utakmici Krka – Cibona najviše se istaknuo Amar Gegić (9sk, 6as) s 22 poena. Nathan Reuvers (6sk) dodao je 13, dok su Krešimir Radovčić (3sk, 1as, 2ukr), Mateo Drežnjak (2sk, 4as) i Toni Nakić (2sk) postigli po 11 ubačaja.

Što o utakmici misle treneri Okorn i Damjanović

“Čestitam ekipi na pobjedi unatoč svemu, jer igramo svaka dva dana. Nismo razmišljali o umoru i odlično smo otvorili utakmicu. Kontra nam je funkcionirala odlično i zadovoljan sam pobjedom koja je potpuno zaslužena. Sada se vraćamo u Zagreb gdje se već moramo pripremati za utakmicu s Vrijednosnicama Osijek”, rekao je trener Cibone Gašper Okorn.

“Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Mi smo ušli loše u utakmicu, bilo je puno improvizacije. Pokušali smo sa zonskom obranom da sakrijemo Thomasa jer se tek vratio nakon ozlijede. Cibona je bila odlična u napadačkom skoku i dvala je dosta poena iz drugih napada. Generalno odigrali smo lošu utakmicu i Cibona je to iskoristila”, rekao je Dalibor Damjanović, trener gostiju. Više o Krki, košarkaškom klubu iz Novog Mesta, doznajte na klupskim stranicama na adresi basket.krka.si.

Video: Krka – Cibona / AdmiralBet ABA Liga 2021./22. – 20. kolo – 11.2.2022.

Tagged