cibona - partizan / admiralbet aba liga / 2021.

Cibona doživjela prvi poraz u ABA ligi – u 4. kolu bolji je bio Partizan rezultatom 61-79

Cibona i Partizan igrali su susret 4. kola AdmiralBet ABA lige u petak, 15. listopada 2021. godine u Draženovom domu. U odličnoj atmosferi koju je omogućila publika u Draženovom domu, hrabri Cibosi izgubili su od beogradskog kluba rezultatom 61-79.

Dodajmo da je ovo bio prvi poraz Cibone u ovogodišnjem izdanju AdmiralBet ABA lige. KK Partizan Beograd tako ostaje jedina neporažena ekipa u ovom regionalnom košarkaškom natjecanju. Bila je to atraktivna utakmica u kojoj Vukove nije služio šut, a to nije moglo nadoknaditi protiv raspoloženog protivnika.


Od igrača Cibone istaknut ćemo kapetana Roka Prkačina (10sk) koji je vukao ekipu sa 14 poena u double-double učinku. Uz njega važnije uloge u timu imali su Nathan Reuvers (9sk, 1as, 1blk), Lovro Gnjidić (2sk, 2as) i Amar Gegić (4sk, 3as) dodali po 9.

Izjave trenera Cibone i Partizana

“Čestitam Partizanu na pobjedi. Naša ekipa je energetski odigrala odlično i tu smo parirali suparniku što govori i aplauz publike na kraju utakmice. Da bi se uzeli veliki skalpovi ne smijemo igrati loše šuterske utakmice kao ovu danas. Samo tricu smo gađali 17 posto. To su bili neki otvoreni šutevi i ziceri kao ona dva pri vodstvu Partizana 51-50 gdje se mogao okrenuti tijek utakmice, ali nismo uspjeli. Mi smo mlada ekipa i biti će ovakvih oscilacija. Moramo dignuti glavu, gledati naprijed i raditi dalje. Želim posebno pohvaliti publiku, bili su fantastični. Nadam se da će i ubuduće dolaziti u ovakvom broju”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Cibone. Više o Ciboni doznajte na klupskim stranicama na adresi cibona.com.

“Bila je ovo teška utakmica protiv jednog mladog tima Cibone koja radi dobar posao i sigurno da će napredovati. Mi u ovom trenutku moramo igrati pametno, što u nekim trenucima ne radimo i na tome ću inzistirati. Odluke koje donosimo moraju biti bolje i lopta mora biti kod onih koji su u tom trenutku raspoloženi. Mi ćemo i nakon ove utakmice sjesti i proanalizirati sve i vidjeti gdje još možemo napredovati”, rekao je Željko Obradović, trener Partizana. O Partizanu doznajte više na mrežnim stranicama na adresi kkpartizan.rs.

Video: AdmiralBet ABA League 2021/22 – Round 4 highlights: Cibona – Partizan NIS

Tagged