cibona zagreb - budućnost podgorica / aba liga 2021.

Cibona dočekala Budućnost u 11. kolu ABA lige – Vukovi izgubili 73-80

Cibona je u 11. kolu Admiralbet ABA lige poražena od ekipe KK Budućnost Voli rezultatom 73-80. Vukovi su odigrali odličnu utakmicu u Draženovom domu, a nju su morali odigrati bez ozlijeđenog kapetana Roka Prkačin. Nažalost, na kraju utakmice su ipak ostali bez energije za potpuni preokret. Dodajmo da je ovo bila čak peta utakmica Cibosa u tjedan dana. Među Vukovima se statistički istaknuo Nathan Reuvers (3sk) sa 14 poena. Danko Branković (7sk, 2as) je bio u ulozi kapetana i dodao je 13, dok je Krešimir Radovčić (1sk, 2as) ubacio 12 poena.


“Prije svega čestitam svojim igračima iako to nije možda prvo što bih trebao reći. Izdržali su pet utakmica u tjedan dana. Također čestitke ekipi Budućnosti koja radi sjajan posao predvođena odličnim trenerom Aleksandrom Džikićem. Presudili su opet neki naši promašeni otvoreni šutevi, posebno trice i slobodna bacanja. Drago mi je također da ozlijeda kapetana Prkačina nije teže prirode i želim mu brz oporavak”, rekao je utakmice Vladimir Jovanović, trener Cibone.

Trener gostiju Aleksandar Džikić bio je zadovoljan pobjedom, ali pohvalio je i Vukove: “Bilo je teško, to smo i očekivali. Pohvale ekipi Cibone, ne znam gdje nalaze tu energiju. Ovo im je bila peta utakmica u tjedan dana, a čak su bili i bez svog kapetana. Mi smo također pogođeni ozlijedama, bilo nas je devet, ali smo odigrali dobro i upisali pobjedu. Ne znam do kada ćemo imati ovaj kontinuitet pobjeda, ali nadam se što dulje.” Više o treneru Džikiću doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: ABA liga, 11. kolo: Snimka utakmice Cibona – Budućnost

Video: Press konferencija nakon utakmice Cibone i Budućnosti

Tagged