cibona - crvena zvezda | 23. kolo - aba liga | 17.03.2024.

Cibona – Crvena zvezda 59:83 | Gosti iz Beograda uvjerljivo pobijedili Vukove u 23. kolu ABA lige

Cibona i Crvena zvezda odigrali su susret 23. kola AdmiralBet ABA lige u Draženovom domu u nedjelju, 17. ožujka 2024. godine. A u ovoj utakmici Crvena zvezda je uvjerljivo pobijedila Cibonu sa 83:59 i dodajmo, Zvezda je vrlo rano ostvarila razliku koju su Vukovi u naletima pokušavali dostići. No, bila je ovo loša šuterska večer obje momčadi, a fizička nadmoć Zvezde nije dopustila Vukovima da okrenu rezultat.

“Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. A mi smo bili bojažljivi i u grču. Ne znam kako bih drugačije opisao veliki broj promašenih otvorenih šuteva, a ponajviše u prvom poluvremenu. To je nekako presudilo da odemo s -12. Iako, uvjeren sam da smo mogli imati povoljniji rezultat s obzirom na neke obrambene segmente gdje nismo bili toliko loši. Međutim, napadački smo bili totalno disponirani. Specijalno s tim vanjskim šutom. Drugi ključ koji je presudio 10 skokova više. Nakon što je otišao Vuković, nije mogao igrat Perasović jer su ga uhvatila leđa, a Buljan nije htio odigrati tu zadnju utakmicu za nas”, rekao je Dino Repeša, trener Cibone.

“Imali smo samo tri visoka igrača pod košem. No opet, to nije razlog da protivnik ima 10 skokova više i da dolazi do nekih lakih poena bez da potrošimo faul. Zašto to govorim? Iz razloga što je protivnik šutnuo samo 24 bacanja. A ja sam rekao da ako oni ne šutnu bar 35 do 40 bacanja da teško mi možemo s rotacijom 7 igrača plus junior Katanović kao 8. Teško da mi možemo tu parirati oko prljave igre, unutar nekog sportskog konteksta. Ali dobro, što je tu je. Moramo prvo oporaviti ozlijeđene igrače i onda nam slijedi Split u petak”, dodao je Repeša. Više o ABA ligi doznajte na mrežnim stranicama na adresi aba-liga.com.

VIDEO: Cibona – Crvena zvezda 59-83 | Snimka utakmice 23. kola ABA lige

Tagged