mega mozzart beograd - cibona zagreb / aba liga 2021.-2022.

Cibona bez trenera u ABA ligi izgubila 7. put zaredom – bolja je bila Mega Mozzart

Cibona je poražena sedmi put zaredom u AdmiralBet ABA ligi, a ovaj put “krvnik” je bila ekipa Mega Mozzart. Rezultat utakmice 15. kola koja se igrala u Beogradu bio je 93-89, no, unatoč ozlijedama i gustom rasporedu, Vukovi su odigrali solidnu utakmicu. Ključ poraza ponovno su bila slobodna bacanja te nedostatak skoka u ključnim trenucima utakmice. Tome je ponajviše pridonijelo isključenje Danka Brankovića i odličnog Tonija Nakića.

Statistički se istaknuo Jose Vildoza (9as, 3sk) sa 21 poenom, pridružio mu se sjajni Toni Nakić (3sk, 3as) sa 16. Mateo Drežnjak (4sk, 1as, 3ukr) i Amar Gegić (4sk, 3as, 3ukr) postigli po 13 ubačaja. Cibosima se može kao olakotnu okolnost priznati i nedostatak tenera. Naime, Vladimir Jovanović je nakon poraza od Zaboka podnio ostavku. Nakon 15. kola ABA lige Cibona je s učinkom 5-10 na osmom mjestu. KK Mega Mozzart s omjerom 6-7 je mjesto iza, ali uz dvije utakmice manje. Vodeća Crvena zvezda ima 13-1, a drugi je Partizan sa 12-2.

Što misle treneri o utakmici?

“Što reći nakon ovakve utakmice. Ne znam što da kažem osim da čestitam svojim momcima na angažmanu. Veći dio utakmice smo igrali dobro. Nismo bili najbolji na samom početku i u zadnje dvije minute u kojima je došlo do neobične dekoncentracije i to je dovelo do poraza. Hvala Megi na gostoprimstvu i čestitam im na pobjedi”, rekao je Bariša Krasić koji je privremeno preuzeo trenersku ulogu u Ciboni.

“Čestitam svojoj ekipi što su odigrali cijelu utakmcu na razini bez većih oscilacija. Borili smo se cijelu utakmicu i zaslužili pobjediti Također, čestitam i Ciboni na fer i korektnoj igri. Mi znamo imati neke sive zone u kojima padamo, ali danas ih nije bilo previše. Utakmica je bila dosta atraktivna i brza, sa puno asistencija i otvorenih šuteva. Radila nam je Cibona dosta problema s rotacijama, ali smo uspjeli to sve izdržati i došli od pobjede”, rekao je trener domaćih Vladimir Vlada Jovanović. Više o Megi doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Press konferencija nakon utakmice

Video: ABA liga 21/22 – Snimka utakmice 15. kola Mega Mozzart – Cibona

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -