challenge tour 2021 - skate park varaždin - foto: marin stupar

Challenge Tour 2021 završio veliki sportski natjecanjem u Varaždinu

U baroknom gradu Varaždinu održano je posljednje ovogodišnje izdanje manifestacije ekstremnog sporta – Challenge Tour 2021. Nakon Olimpijskih igara u Tokiju gdje je BMX Freestyle imao premijeru kao olimpijska disciplina te nakon što je prošlog tjedna u Osijeku održano 22. izdanje Pannonian Challengea, adrenalinski sportovi već su se preselili u Varaždin.

Ekstremni sportaši okupili su se u subotu, 21. kolovoza 2021. godine u varaždinskom skate parku treću godinu zaredom. Još su jednom pokazali da je ljubav između domaćina i ekstremnog sporta iz sezone u sezonu sve jača. Challenge Tour održan je u sklopu Špancirfesta, najpoznatijeg uličnog festivala, a dobra sportska atmosfera uz odličnu glazbenu podlogu u Parku mladih vladala je cijelog dana.


Prva natjecateljska disciplina bila je Inline. Tu su roleri dobrano zagrijali beton varaždinskog skate parka, ali i dlanove publike. Najbolji u toj disciplini bio je Varaždinac Matija Kunštek koji je ostvario i best trick. Do njega se smjestio Sanjin Hadžiomerspahić, a treći je bio Stjepan Macanga. https://www.facebook.com/skateparkvarazdin/

Poslije rolera na daske na četiri kotača stali su skateri

Njihove su akrobacije izazvale ogroman interes publike i njihovu burnu podršku. Najbolji dan prema ocjeni sudaca imao je Bruno Vranić koji je osvojio prvo mjesto. Bruno je time osvojio svih pet ovogodišnjih Challenge Tour-ova! Drugi je bio Antonio Bagarić, a treći bio Domagoj Gudac. Best trick u ovoj disciplini ostvario je Antonio Bagarić.

Ipak, s posebnim nestrpljenjem se čekala posljednja natjecateljska disciplina BMX Freestyle. Tu favorit za pobjedu bio domaći dečko, Varaždinac Marin Ranteš, koji je na netom završenom Pannonian Challengeu upisao pobjedu, što je varaždinskoj publici dalo samo nadu više da će i u svom rodnom gradu ostvariti dobar rezultat. I bili su u pravu, jer se na kraju dana Ranteš popeo na postolje kao prvoplasirani, a do njega su bili Mađari – Mark Vukman kao drugoplasirani i Kristof Krauss. Mark Vukman je u ovoj discipline ostvario najbolji trick.

Challenge Tour u Varaždinu ugostio je i Prvenstvo Hrvatske u BMX-u

Tu je također slavio Marin Ranteš. Drugo mjesto je osvojio Vito Ratajec, dok je treći završio Karlo Špičko. Dodjelom nagrada u BMX Freestyle disciplini u Varaždinu ujedno je završena i ovogodišnja putujuća turneja Pannonian Challengea. Turneja je startala u svibnju u Puli, a potom se nastavila u Rijeci, Slavonskom Brodu i Zagrebu.

Sve postaje Challenge Toura, kao i 22. izdanje Pannonian Challengea, potvrdile su da je pozitivna atmosfera koja vlada tim natjecanjima iznimno motivirajuća, kako za publiku, tako i za same natjecatelje. Tako se svake godine priključuje sve više vozača iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja. A to daje naslutiti da nas i u 2022. očekuju vrhunska natjecanja ekstremnih sportova u Hrvatskoj. Više informacije o Pannonian challengeu doznajte na mrežnim stranicama na adresi pannonian.hr. A ako vas zanima Skate park Varaždin posjetite njihovu Facebook stranicu.

Tagged