carlos alcaraz | atp plava laguna croatia open umag 2021

Carlos Alcaraz pobjednik 31. po redu ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag 2021

Carlos Alcaraz pobjednik je 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag 2021 te je tako došao do svog prvog ATP naslova! Senzacionalni 18-godišnji Španjolac lakoćom je pobijedio Francuza Richarda Gasqueta u finalu igranom na ATP stadionu Goran Ivanišević i tako postao najmlađi osvajač umaškog turnira u povijesti. Alcaraz je u finalu pobijedio rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:2), čime je još jednom pokazao raskoš talenta zbog kojeg ga se naziva budućom zvijezdom španjolskog tenisa. Gasquetovom porazu pridonio je i umor nakon jučerašnjeg trosatnog polufinalnog dvoboja. Tako 35-godišnji Francuz nije imao odgovor na agresivnu i srčanu igru gotovo dvostruko mlađeg Alcaraza, kojem je za pobjedu trebalo samo sat i 20 minuta.

“Sjajan je osjećaj i vrlo sam sretan zbog ove pobjede. Ovo je moj prvi ATP naslov i uživam u ovom trenutku. Imao sam dosta dobrih trenutaka na turniru. Pobijedio sam petoricu stvarno dobrih tenisača i igrački sam odrastao tijekom ovog tjedna!”, rekao je Carlos Alcaraz.

“Imao sam težak meč, a Carlos je igrao vrlo brzo i s mnogo energije. To je bio ključ njegove pobjede, on je odličan igrač i igrač budućnosti. Vjerujem da će biti u top 10 uskoro, ima potencijal za uskoro osvajati Grand Slam naslove”, rekao je Richard Gasquet.

Pobjednik drugog turnira za tenisače u kolicima ITF Wheelchair Croatia Open Umag 2019 je Austrijanac Josef Riegler

U finalnom meču igranom u Stella Maris Resortu u Umagu Josef je Talijana Ivana Trattera pobijedio rezultatom 6:0, 6:1. Tijekom finalnog meča glavnog turnira održan je posebni INA moment. U njemu je jedan sretni navijač ispod svojeg sjedala pronašao vaučer za INA karticu u vrijednosti 1000 kuna koja se može koristiti na svim INA benzinskim postajama.

Plava Laguna Croatia Open Umag i ove je godine imao humanitarnu notu. Humanitarnom akcijom As za spas, u suradnji s HEP-om, sponzorom i prijateljem umaškog ATP turnira, prikupljaju se sredstva za humanitne svrhe. A sredstva se prikupljaju zbrajanjem aseva iz svih mečeva koji se nagrađuju novčanim iznosom. Tako su na 31. izdanju umaškog turnira servirana tijekom tjedna čak 253 asa!

Nakon finalnog meča započela je i posljednja večer Open Air Music glazbenog programa. Na njemu se umaška publika zabavljala uz Funk & Disco Classics do 2 sata poslije ponoći. Podsjetimo, 31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag 2021 odigrano je na terenima Stella Maris Resorta u Umagu od 18. do 25. srpnja 2021. godine. Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag možete pronaći na mrežnim stranicama na adresi croatiaopen.hr.

VIDEO: Carlos Alcaraz – one of the BEST tennis teenagers ever!

Tagged