braća sinković | martin sinković & valent sinković | 2019.

Braća Sinković su najbolja svjetska muška posada u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara u 2019. godini!

Na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, braća Martin i Valent Sinković izabrani su za najbolju mušku posadu 2019. godine! Ovo je još jedno veliko priznanje za europske, svjetske i olimpijske pobjednike, braću Sinković, koji su ponovo dokazali da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu. Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije, kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom. I dodajmo, tada je i trener Nikola Bralić izabran za najboljeg veslačkog trenera na svijetu u 2015. godini.

“Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu”, rekao je Valent Sinković.

“Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu. I to u dvije različite discipline! Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokyo da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje. I tako ispisati povijest veslanja…”, rekao je Martin Sinković.

Braća Sinković su FISA nagradu dobili od Svjetske veslačke organizacije

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija. A one su nagrada za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu i najboljeg trenera. Također, tu su i posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada za veslanje za održivost.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji. A zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Dodajmo da su se uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine našle još i reprezentacije Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske. A tko su braća SinkovićMartina i Valent – doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Tagged