wrc croatia rally 2022 I hyundai i20

Bliži se WRC Croatia Rally 2022 – Zagrebački Velesajam postaje centar automobilističkog svijeta!

Protekli uskrsni vikend označio je i vrhunac priprema za utrku svjetskog prvenstva u reliju WRC Croatia Rally 2022! Ovaj najveći automobilistički spektakl i jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu održat će se od 21. do 24. travnja 2022. godine. A više od 250 šlepera i kamiona sudjeluje u opremanju natjecatelja i Servisnog parka. Više od 300 ljudi razvući će i postaviti više od 6 kilometara kablova i više od 7 kilometara ograda. Razvući će i više od 800 metara vodnih instalacija, a očekivana ukupna potrošnja električne energije bit će oko 1,2 MWh! Sve to ali i puno više, potrebno je da se Zagrebački Velesajam pretvori u Fan zonu Servisni park WRC Croatia Rallyja 2022. A to je mjesto koje će sljedeći tjedan postati središte automobilističkog svijeta!


Organizatori utrke WRC Croatia Rally 2022 svjesni svog velikog utjecaja ne samo na gospodarsku aktivnost i potrošnju, nego i na okoliš. Stoga će ovu godinu uz pomoć znanstvenika s Fakulteta prometnih znanosti i Energetskog Instituta Hrvoje Požar pronalaziti načine da, uz pozitivan utjecaj na gospodarstvo, maksimalno povećaju svoju učinkovitost i smanje utjecaj na okoliš.

Posjetitelje zagrebačkog rallyja očekuje bogat sadržaj i uz stazu i u Fan zonama

Najveća Fan zona – Servisni park Zagrebački Velesajam – prva će krenuti s radom. Ona se već otvara u utorak, 19. travnja i bit će otvorena šest dana – sve do nedjelje, 24. travnja. Dodajmo da se zadnjeg dana očekuje i završna zabava. A tamo će posjetitelji moći vidjeti pravi “mali grad” kojega su podigle momčadi ponajboljih reli vozača današnjice. Moći će pogledati automobile i servisne prostore vrhunskih natjecatelja, promatrati njihove završne pripreme i održavanja automobila tijekom natjecanja.

U sklopu popratnog programa, ljubitelji automoto sporta moći će kupiti suvenire Croatia Rallyja, top timova i WRC-a. Također, moći će uživati u gastronomskoj ponudi i nastupima DJ-eva i poznatih glazbenih izvođača, okušati svoje umijeće na igraćim konzolama i simulatorima. Vozači sudionici Croatia Rallyja 2022 u utorak i srijedu, 19. i 20. travnja, potpisivat će autograme. A u četvrtak, petak i subotu, 21., 22. i 23. travnja, održat će se Meet the Crews, tijekom kojeg će davati izjave na velikoj pozornici za okupljenu publiku. Detaljan događanja možete provjeriti na službenim mrežnim stranicama WRC Croatia Rallyja 2022.

WRC Croatia Rally 2022 – ulaznice

Ulaznice možete kupiti putem portala Ulaznice.hr i to za svih šest Fan zona s najboljim pogledima na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda. U svim Fan zonama posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna raznovrsna zabava uz sport. Također, bit će organizirano i praćenje čitave utrke na velikim video zidovima uz komentare i objašnjenja voditelja programa. Puni četverodnevni paket ulaznica koji uključuje smještaj može se kupiti putem agencije Btravel. Cijene ovog paketa kreću se od 215 eura na više.

Zbog ograničenog broja parkirnih mjesta na lokacijama i mogućih gužvi koje bi mogle utjecati na nesmetano odvijanje utrke te zbog nastojanja organizatora da maksimalno smanji svoj utjecaj na okoliš, molimo posjetitelje da se povežu s prijateljima, rodbinom i poznanicima gdje god je to moguće i na lokaciju doputuju zajedno. Na lokaciju se mora doći minimalno tri sata prije početka natjecanja. Pristup na brzinske ispite iz oba smjera, starta i cilja, neće biti moguć niti pješice i to posljednjih 30 minuta prije starta brzinskog ispita.

O WRC Croatia Rallyju      

WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja 2022. godine na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija. Utrka će proći kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku. Ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu. Ove se godine očekuje i rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u zemlji ikada. Naime, prema predviđanjima organizatora u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350.000 ljudi! Dolazak zainteresiranih ljubitelja rallyja očekuje iz zemalja Europe pa i mnogih zemalja svijeta.

Na natjecanju u travnju obožavatelji oktanskih atrakcija moći će vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih rally vozila, prvi put predstavljena početkom sezone. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru. Slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine. Više doznajte na mrežnim stranicama na adresi rally-croatia.com.

Tagged