70. hanžekovićev memorijal - serbus hanžek moj - 2020

70. izdanje atletskog natjecanja “Hanžekovićev memorijal” na stadionu Mladost na Savi

Hanžekovićev memorijal je već sedam desetljeća pravi zagrebački sportski simbol, a to će ostati i ove godine – u ponedjeljak i utorak (14. i 15. rujna 2020. godine) kreće novo izdanje popularnog atletskog turnira Hanžeka pod nazivom Continental Tour Gold Zagreb 2020, a slogan ovogodišnjeg natjecanja je “Serbus Hanžek moj”! Ovaj će Hanžekovićev memorijal biti drugačiji od svih ostalih, iako zvijezda “kraljice sportova” ni ovaj puta neće nedostajati (Sandra Perković, Crouser, Kovacs, Rodgers, Guliyev, Levčenko, Tuka, Stahl…). Promjena je uzrokovala pandemija korona virusa pa nam tako slijedi miting uz sve propisane mjere opreza. Bit će to “atletika pod zaštitnim maskama” za malobrojne gledatelje na stadionu, ali dostupna svima putem TV prijenosa koji ide u 85 zemalja na pet kontinenata.


Najveće hrvatske uzdanice na Hanžeku bit će Ana Šimić u skoku u vis i Sandra Perković u bacanju diska.

Sara Kolak neće nastupiti (disciplina bacanje koplja) zbog ozljede nožnog palca.

Od ostalih svjetskih zvijezda u utrci na 100 metara će nastupiti Amerikanac Michael Rodgers, dok će u utrci na 800 metara najveća zvijezda biti svjetski doprvak Amel Tuka.

U tehničkim disciplinama najzvučnije ime je Ukrajinka Julija Levčenko u skoku u vis.

Natjecanje u visu za žene počinje u 19:25, dok će diskašice na bacalište u 20:05 sati. Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama na rasporedu je u 20:15.

Ulaznice

Na Hanžeku je inače u opticaju bilo 10.000 ulaznica, no, sada će ih biti svega 700. I svih tih 700 (300 za istok, 220 za zapad, 120 za jug i 60 za sjever) je u prodaji po cijeni 50 do 100 kuna, a povlaštenih ulaznica neće biti! Kupci ulaznica morat će popuniti obrazac za pristup i obvezati se da će se pridržavati svih propisanih mjera na stadionu. Ulaznice će se prodavati na blagajni SRC Mladost na Savi, na kojem će se miting i održati, i to od 10. rujna od 16 do 20 sati svaki dan do starta natjecanja 15. rujna ili dok se sve ne prodaju. Gledatelja pokraj fontana na Memorijalu Ivana Ivančića neće biti.

U ponedjeljak, 14. rujna u 19:30 održat će se Memorijal Ivana Ivančića kraj zagrebačkih fontana, dok je 70. Hanžekovićev memorijal na rasporedu u utorak, 15. rujna 2020. godine na stadionu Mladost na Savi s početkom u 17:50 sati.

Gdje gledati uživo Hanžek?

Prijenos Hanžeka možete gledati uživo na HTV-u 2 ili slušati prijenos na radiju HR2.

O Hanžekovićevom memorijalu

Hanžek je do 2009. godine bio je atletski Grand Prix turnir, od 2010. miting IAAF World Challenge, a od 2019. ušao je u prestižnu Continental Tour Gold kategoriju. Do sada su na Hanžeku nastupale gotovo sve najveće zvijezde svjetske atletike predvođene Usainom Boltom, no prve zvijezde su bile i ostale naše Blanka Vlašić i Sandra Perković.

Kroz sve te godine Hanžek postao je simbol grada Zagreba, slično kao što su ti Dinamo, Cibona, rukometaši i Ivica i Janica Kostelić. Tradicija, veza publike i sporta, neraskidivi su dio zagrebačke sportske slike koja ide u cijeli svijet i predstavlja Hanžekovićev memorijal kao jedan od najboljih svjetskih mitinga, iako budžetom i infrastrukturom najvećima nije ni blizu…


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged