50. kutija šibica zagreb - turnir u malom nogometnu - 2021.

50. Kutija šibica – počinju prijave za jubilarno izdanje najvećeg malonogometnog turnira

Prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira “Kutija šibica powered by Coca Cola” počinju u utorak, 2. studenog 2021. godine! Podsjećamo, turnir će se održati od 20. do 29. prosinca u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima, a generalni pokrovitelj je Grad Zagreb.

Ako nisi igrao Kutiju šibica, nisi igrao nogomet! Legendarna je ovo izjava koja se tijekom proteklih pet desetljeća proširila među svima onima koji vole mali nogomet i koji jako dobro znaju što znači zaigrati na terenu dvojke u Domu sportova. Igrati Kutiju šibica oduvijek je bio poseban izazov za sve ljubitelje malog nogometa. A upisati se kao pobjednik jubilarnog pedesetog izdanja bit će povijesni trenutak za jednu od ovogodišnjih momčadi!

“Rijetko se koja priredba može pohvaliti ovakvom brojkom. Posebno je nevjerojatno da će turnir, koji nije bio profesionalan, doživjeti tolike godine. Međutim, Kutija šibica traje već pola stoljeća i to je ono čime se s ponosom može pohvaliti. Činjenica je da se svatko tko je držao do sebe i tko je mislio da zna igrati mali nogomet, pojavio u Kutiji šibica. Bio je pravi užitak gledati Cicu Kranjčara, Rajka Janjanina, Marka Mlinarića, Snješka Cerina, Blaža Sliškovića te brojne druge velikane nogometa na ovoj priredbi”, rekao je Anton Samovojska, član organizacijskog odbora.

Nakon Hanžekovićevog memorijala i Zlatne piruete, “Kutija šibica” treće je najstarije sportsko događanje koje Grad Zagreb podržava

I to već punih pet desetljeća! Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000 kuna. Prijave se od danas mogu predati putem mrežne stranice na adresi kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova. Prijave se primaju svakog dana od 12 do 20 sati u sobi 125. Prijaviti se možete do utorka, 9. studenoga 2021. godine. Cijene kotizacija se nisu mijenjale. Tako će za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1.000, dok za turnir žena kotizacija iznosi 200 kuna.

Izvlačenje parova potvrđeno je za srijedu, 17. studenog. Nakon ždrijeba kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija. Igrat će se u dvorani 2 Doma sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniroskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Dodajmo da je velika pažnja posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Tako će sudjelovanje igrača na turniru, ali i ulaz posjetiteljima u dvorane biti dozvoljeni uz predočenje EU digitalne COVID potvrde.

Tagged