hrvatska - rusija / uefa futsal euro 2022 / croatia - russia

UEFA Futsal Euro 2022: Hrvatska i Rusija igraju drugi susret skupine C – što izbornik Mavrović misli o protivniku?

Hrvatska futsalska reprezentacija u potpunosti je fokusirana na utakmicu drugog kola skupine C gdje ih dočekuje Rusija. Nakon pobjede nad Poljskom s uvjerljivih 3:1 na otvaranju Europskog prvenstva u Nizozemskoj, puno lakše teku pripreme za dvoboj s favoritom skupine.

“Napravili smo analizu naše utakmice s Poljskom i vidjeli smo dobre i loše strane. Sada ćemo se fokusirati na dvoboj s Rusima. Riječ je o fantastičnoj malonogometnoj momčadi koja je redoviti sudionik svih velikih natjecanja na kojima osvaja odličja. Rusija je iskusna reprezentacija koja slovi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka i na ovom Euru”, rekao je Marinko Mavrović.

Hrvatska će dati sve od sebe kako bi se pobijedila Rusija

“No, moramo biti svjesni da to neće biti jednostavno. Vidjeli smo da je Rusija u prvoj utakmici visoko porazila Slovačku rezultatom 7:1. Ali Slovaci su u prvom poluvremenu bili u egalu i imali su dosta svojih prilika. Međutim, u drugom se poluvremenu dogodio mentalni pad slovačke momčadi nakon kojeg je doživjela rezultatsku katastrofu. Protiv Rusa ne smiješ imati crnih rupa u igri, jer se u tom slučaju teško vratiti”, dodao je Mavrović.

“Protiv Rusa moramo proširiti kadar tako da će priliku sigurno dobiti Čekol i Jurlina koji nisu igrali protiv Poljske. Moramo vidjeti što s Tihomirom Novakom, u kakvom je stanju njegova ozljeda mišića i ima li smisla forsirati ga protiv Rusije ili ga sačuvati za Slovačku. To neće biti jednostavna odluka. Ono što znamo jest da će puno naših igrača protiv Rusije morati biti u najboljem izdanju. Nećemo se predati, izaći ćemo na teren bez straha, najvažnije je da damo sve od sebe”, smatra Marinko Mavrović.

Rusi imaju strašnu individualnu kvalitetu na svim pozicijama

“Analizirali smo rusku momčad do najsitnijih detalja, a i puno smo puta igrali protiv njih. Evo recimo, u Dubrovniku smo remizirali s njima 2:2 u utakmici u kojoj su za njih igrali isključivo ruski igrači. Poslije te utakmice vratili su sve Brazilce, što dovoljno govori koliko nas Rusi ozbiljno shvaćaju. Bacat ćemo se mi na glavu, u to sam siguran. Pa što bude…”, zaključio je Mavrović.

“Naš primarni cilj na Euru je prolazak skupine i u tom kontekstu je prva utakmica protiv Poljske bila ključna. A što se tiče igre protiv Poljaka, u prvom poluvremenu smo, osim nekoliko minuta, igrali jako dobro i dominirali. S obzirom na povoljan rezultat, u drugom dijelu smo se nesvjesno povukli i branili. Poljaci su više imali loptu u svojim nogama, stvorili nekoliko prilika, ali naša je pobjeda zaslužena. Naravno da uvijek može bolje, ali moje je mišljenje da, uz neke korekcije, u nastavku natjecanja kao momčad možemo samo rasti”, rekao je Dario Marinović, jedan od iskusnijih hrvatskih igrača.

Mali nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Rusija?

Drugo kolo skupine C UEFA Futsal Eura 2022 između reprezentacija Hrvatske i Rusije igra se u Amsterdamu u Nizozemskoj. Utakmicu možete uživo gledati u utorak, 25. siječnja 2021. godine u 17.30 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu HTV2. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj futsalskoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr/reprezentacije/futsal-m. Informacije o Ruskim malonogometašima možete pronaći na stranicama Wikipedije. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim digitalnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Izbornik Marinko Mavrović najavljuje utakmicu Hrvatska – Rusija

Video: UEFA Futsal EURO 2022 – Pravila kojima se igra ovaj malonogometni turnir

Vde
Tagged