29. karate grand prix croatia 2020

2000 karatista iz 22 zemlje dolazi u Samobor na turnir Karate Grand Prix Croatia

Oko dvije tisuće karatistica i karatista iz 22 zemlje boravi u Samoboru od 17. do 19. siječnja 2020. godine kao sudionici 29. izdanja tradicionalnog međunarodnog turnira Karate Grand Prix Croatia. Natjecanja za sve uzrasne kategorije odvijaju se kroz tri dana u Sportskoj dvorani Samobor, a središnji događaj predstavljaju karate borbe u kategoriji seniora. Turnir započinje 17. siječnja za kategoriju kadeta, a 18. siječnja će uz seniore nastupati mladi karatisti u juniorskoj i U21 kategoriji. Nedjelja, 19. siječnja je rezervirana za borbe u mlađim uzrasnim kategorijama, pojedinačno i ekipno i disciplini kata, a održat će se i natjecanja u para-karateu.

Natjecanja na karate turniru Seniors Open započinju u subotu, 18. siječnja u 15:30 sati, a finala će se održati nakon svečane ceremonije otvorenja događaja, koja je na rasporedu istog dana u 19:30 sati.

U najatraktivnijoj, muškoj seniorskoj kategoriji, prijavljeno je 46 natjecatelja, a svi će se oni uz odličja boriti i za bogati nagradni fond. Među njima je i nekoliko velikih imena iz svijeta karatea, od kojih se svakako ističe hrvatski reprezentativac i aktualni svjetski prvak Ivan Kvesić, koji nastupa i kao branioc titule s prošlogodišnjeg Karate Grand Prix Croatia, kada je pobjedom osigurao nagradu u iznosu od 2000 Eura.

Na samoborski tatami će, uz domaćina Hrvatsku, izaći natjecatelji iz Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Najbolji u otvorenoj kategoriji (Seniors Open) otići će kući s 2000, drugoplasirani s 1000, trećeplasirani s 500, a četvrtoplasiranom će pripasti 250 eura.

Kvaliteta i renome prijavljenih natjecatelja u ovoj kategoriji sigurni je jamac kako se u subotu u samoborskoj sportskoj dvorani sa sigurnošću mogu očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe. Sve su dobne i težinske kategorije na događaju, inače, natjecateljski dobro popunjene, tako da će put do odličja s 29. Karate Grand Prixa Croatia biti zahtjevan. Primjerice, u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljen je niz aktualnih medaljaša sa svjetskih i europskih prvenstava, obzirom na to kako je ovaj turnir tim uzrasnim kategorijama ujedno i posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje se ove godine od 6. do 9. veljače održava u Budimpešti.

Karate Grand Prix Croatia odvija se pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije te Turističke zajednice grada Samobora. Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok su suorganizatori Grad Samobor i Hrvatski karate savez. Sponzori i partneri ovog međunarodnog natjecanja su Funda, Anindol, Pride, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks, Marmi Media, Vivatip, Središnji državni ured za šport i Hrvatska turistička zajednica.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “2000 karatista iz 22 zemlje dolazi u Samobor na turnir Karate Grand Prix Croatia

Comments are closed.