18. brioni kup I međunarnodna jedriličarska regata I 2022.

18. Brioni kup – međunarodna jedriličarska regata u akvatoriju Pule, Fažane i Brijuna

18. Brioni kup, međunarodna jedriličarska manifestacijska regata održat će se od 29. travnja do 1. svibnja 2022. godine. Regata će se voziti u akvatoriju Pule, Fažane i Brijuna, a održat će se u organizaciji JK Delfin iz Pule te uz suorganizatore iz JK Brioni iz Fažane. “Najavljujemo međunarodnu regatu koja je takozvana elegantna regata raja netaknute prirode i topline ljudi, koja okuplja u manifestacijskom i regatnom programu”, rekla je Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin.


“Sa manifestacijskim programom počinjemo u petak, 29. travnja u 20 sati kod Riječkog gata u Puli. Krenut ćemo s koncertom TECHNO VIKINGS, a nastaviti s ponudom pjenušaca Misal, vina Vicinim, craft piva Kampanjola, proizvodima pršutarne Buršić i fritulama Blodi. Pozivamo sve koji vole dobru vibru da dođu i zabave se na rivi, tik uz more!”, dodala je Sanja Vale Čupić.

Regata starta u subotu, 30. travnja u 11 sati

Do sada je dolazak na regatu najavilo više od 50 jedrilica – od MAXI jedrilice VOR 60 do obiteljskih vintage jedrilica. Očekuje se dolazak jedriličara iz više zemalja. Naime, osim iz Hrvatske, dolaze jedriličari iz Italije, Slovenije, Južne Afrike i Austrije. Sudionici su raznih dobnih i interesnih skupina. Tu su jedriličari koji su sportaši, ali doći će i rekreativci pa čak i djeca. A tu će biti i entuzijasti koji će prvi put zajedriti u timovima sa iskusnom posadom. Grupe i rezultati bilježe se po Open (Cruising i Racing), Vintage i ORC-u.

“Nastojimo poticati takmičarsku ravnopravnost, sportski duh i kulturu jedrenja za sve generacije na različitim kategorijama i veličinama jedrilica. Sudionici su od djece od 6 ili 7 godina do iskusnih jedriličara s 80 godina starosti. Posade čine mješoviti i razni timovi. Jedrilice koje nam dolaze su kategorije od brzih racera, do starih jedrilica preko 35 godina”, rekla je Vale Čupić.

Brioni kup je jedna od najljepših regata na Jadranu

Regata starta iz Pule. Zatim se plovi oko Brijuna, koji su nadaleko poznati po iznimnoj prirodi i ljepoti tog otočja. Regata je atraktivna zbog specifičnih jedriličarskih uvjeta koji se mogu nametnuti kao izazov prilikom jedrenja, kao što su promjene uvjeta vjetra. Nadalje se plovi prema Fažani i na području oko Nacionalnog parka Brijuni.

JK Delfin nastavlja s organizacijom vrlo praćenih regata kao što je bila i Full Moon regata. Jedriličari se ponovno okupljaju u velikom broju. Neki željni revanša, a neki samo dobrog druženja i mora s prijateljima. Brioni kup druga je regata pod sloganom Pula pod jedrima u organizaciji JK Delfin, a ujedno je i druga regata istarskog kupa krstaša – Argonaut kup. Dodajmo da u 2022. godine ovaj Kup broji ukupno 15 regata.

Ova regata koja nas uskoro vraća na more i druženje uz more, druga je međunarodna manifestacijska regata u organizaciji JK Delfin od planiranih 11 koji su u programu do kraja 2022 godine. Želimo svima puno vjetra i dobre reazultate, a društva, zabave i veselja neće zasigurno nedostajati! “Ono što mogu najaviti su: Tri dana, tri lokacije, dvije fešte, more dobrih ljudi i izazovan race za sve!”, nasmijala se i zaključila o regati predsjednica Jedriličarskog kluba Delfin. Više o ovom klubu, ali i o Brioni kupu doznajte na mrežnim stranicama na adresi jkdelfin.hr/brioni-kup.

18. Brioni kup – program regate

Petak, 29. travnja:

  • 19:00 – 19:30: Intervjuiranje organizatora, učesnika kod Riječkog gata, pulska luka.
  • 20:00: Glazbeni performace TECHNO VIKING kod Riječkog gata. Uz glazbeni dio planirana je ponuda istarskih fritula, kobasica, vina, pjenušaca i piva. U pulsku luku pozivamo sve zainteresirane na glazbeni i gastro doživljaj.

Subota, 30. travnja

  • 10:30: Ukrcavanje medija kod RI gata, dizalice, u gumenjak za praćenje starta i jedrenja kroz pulsku luku.
  • 11:00: Jedrimo 20-tak nautičkih milja iz pulske luke, prema Fažani i oko Brijuna. Start je u 11 sati, a krajnji rok prolaska cilja je 17 sati. Nakon regate idemo brodovima u NP Brijuni, a večera i proglašenje je u Fažani s početkom u 20 sati.

Nedjelja, 1. svibnja

  • Izlet u Nacionalni park Brijuni.

Tagged