karate top ten 2019 / anita tadić, sadea bećirović, novica bogdanović i hrvoje cebić

17. Zagreb Karate Fest TOP TEN turnir održava se u Maloj dvorani Doma sportova

Zagrebački karate savez u suradnji s Hrvatskim karate savezom, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba organizira veliku međunarodnu karate priredbu pod nazivom Zagreb Karate Fest TOP TEN. Sportski događaj će se održati u Maloj dvorani Doma sportova u subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan! Podržite hrvatske predstavnice Anitu Tadić i Sadeu Bećirović!

O Zagreb Karate Fest TOP TEN-u

Zagreb Karate Fest TOP TEN je tradicionalna međunarodna sportska manifestacija koja se održava s ciljem promocije Zagreba i Republike Hrvatske na međunarodnoj sceni te promocije ženskog sporta u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Ovom priredbom osobito se želi afirmirati bavljenje sportom ženske populacije. U tu svrhu organizira se vrhunska karate priredba za žene pod nazivom TOP TEN, na kojem će nastupiti 10 aktualnih, seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva.

Ove godine karate turnir ima i humanitarnu akciju po nazivom Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja!

O borilačkom sportu Karate

Karate je sport koji ima dugu tradiciju u Republici Hrvatskoj, a počeci mu sežu u pedesete godina 20. stoljeća u Zagrebu. Zadnja dva desetljeća karate je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova, a ujedno je i najmasovniji borilački sport u Hrvatskoj – 36 karate klubova u Zagrebu i preko 180 u Hrvatskoj. Karateom se uspješno bavi i ženska i muška populacija.

Hrvatska ima mnoštvo europskih i svjetskih medalja, a žene su podjednako uspješne kao i njihovi muške kolege.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -

1 thought on “17. Zagreb Karate Fest TOP TEN turnir održava se u Maloj dvorani Doma sportova

Comments are closed.