11. rally show sveta nedelja / 2021.

11. Rally Show Santa Domenica – jedini makadamski rally u regiji vozi se u Svetoj Nedelji

Sveta Nedelja sprema spektakl za sve ljubitelje oktana i brzine – uskoro kreće 11. Rally Show Santa Domenica. I ove će godine makadamske staze oko šoderice Savršćak opet postaju epicentar oktanskog ludila. Ova utrka tradicionalno u Svetoj Nedelji i na Savršćaku kraj Samobora okuplja vrhunska imena iz hrvatskog, europskog i svjetskog rally svijeta. Jedini makadamski rally u regiji i jedno od najposjećenijih automobilističkih natjecanja održat će se u subotu i nedjelju, 27. i 28. studenoga 2021. godine na Šoderici Savršćak.

Dvodnevni oktanski spektakl započinje u subotu, 27. studenoga u 14 sati na šodericama Savršćak službenim treningom vozača – shakedownom. U 19 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi dodjela startnih pozicija. U 19:30 sati kreće ceremonijalni start kao službeni početak natjecanja, kada će se uz prigodni program predstaviti svi sudionici rallya. Prvi brzinski ispit je na programu u nedjelju, 28. studenoga u 8 sati sa startom u Savršćaku na području Samobora.


RSSD najveća je i najposjećenija utrka u rallyju u jugoistočnoj Europi, a ona zaključuje sezona rallyja u Hrvatskoj. Organizira ga jedan od najmlađih hrvatskih auto klubova AKK Sveta Nedelja. Prvi Rally Santa Domenica organiziran je 2010. godine te se od tada održavao svake godine do 2020. Te godine RSSD je morao biti otkazan zbog pandemije koronavirusa.

rally show sveta nedelja - logotip - 2021.

Zimska utrka po makadamu osvojila i vozače i publiku

Predstava u Svetoj Nedjelji financijski je zbog niskih troškova znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja. Zato privlači pored iskusnih i puno novih posada koje se tek žele okušati u rally svijetu. Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja je bračni par Tajana Vojnović Pinky i Daniel Vojnović, koji će bračnu idilu zamijeniti rivalstvom na RSSD-u. Tajana će nastupiti kao suvozačica Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, dok se Danielu ispunio san te će nastupiti u Mitsubishi Lanceru EVO sa suvozačicom Lanom Sutlović.

Sve navedeno garantira da nas zadnji vikend u studenom očekuje pravi oktanski spektakl. Sve dodatne informacije, kao i liste prijava dostupne su na službenim stranicama na adresi rallysantadomenica.com. O AKK Sveta Nedelja doznajte na njihovoj Facebook stranici. Cijeli program ove makadamske rall utrke pogledajte na ovdje.

Video: Najava za 11. Rally Show Santa Domenica 2021 powered by Valvoline

Tagged