zvonimir varga - najljepša cura u gradu - 2021.

Zvonimir Varga predstavlja novi singl i video spot “Najljepša cura u gradu”

U singlu koji vas vraća u 60-e, Zvonimir Varga je uoči Dana žena otkrio tko je najljepša cura u gradu… Pjesma “Najljepša cura u gradu” odiše daškom romantike u retro štihu 60-ih godina te oživljava zvuk ranog rock and rolla koji teško može biti zaboravljen.

Uz gostovanje Jurice Hotka na klaviru, aranžman i produkciju i ovoga puta potpisuje Jere Šešelja, dok je spot režirala, snimila i montirala kreativna Katarina Matas. Dodajmo da je zagrebačkom kantautoru Zvonimiru Vargi ovo prvi singl koji je objavljen 2021. godine.


Kantautor je svojoj djevojci posvetio šarmantne stihove, a ona ih je obogatila romantičnim filmičnim kadrovima kojima poetično ocrtava noćni ugođaj Zagreba. Uz video pratnju, slušati ovu pjesmu gotovo je ugodno kao promatranje laganih, snježnih pahulja kako tiho padaju na grad. Nježni bokeh ugođaj, svjetlucave lampice i šareni ukrasi, plavi tramvaji – sve su to upečatljivi motivi koji povezuju ovu zimsku, ljubavnu priču i daju slušateljima prostor za maštanje.

“Dobre duša” kantautorske scene

Varga se postupno i strpljivo, nenametljivo, pjesmu po pjesmu, album po album, prometnuo u glazbenu osobnost najbližu poziciji “dobre duše” kantautorske scene. U deset godina objavio je devet albuma, jednu kompilaciju, više od 20 singlova, glazbu za kazalište, knjigu poezije te slikovnicu. U Hrvatskoj, regiji, a i šire, održao je gotovo 300 koncerata.

Kako ističe kritika, radi se o “kantautoru koji grabi malim koracima, ali ih ne prestaje činiti”. On je urbani trubadur koji pjeva s veseljem koje ne bježi od tuge. On u svom pozivu nalazi “više nego dovoljno goriva za beskrajne notama prešarane vožnje”. Njegov stih je autentičan i u inventuri jasan i precizan, a glavna snaga leži u glazbenoj jednostavnosti i toplini. A to pokazuje i njegova najnovija pjesma Najljepša cura u gradu. Više o Zvonimiru doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Zvonimir Varga – Najljepša cura u gradu

Tagged