opća opasnost / dom sportova zagreb / 2019. / foto: branko galičić

Županjski rock bend Opća opasnost nastupio u Domu sportova pred 4.000 fanova

Slavonski rock bend Opća opasnost održao je trosatni koncertni spektakl pred mnogobrojnom publikom u zagrebačkom Domu sportova. Da za jedinim velikim zagrebačkim koncertom u 2019. godini vlada veliki interes, bilo je jasno još ovog ljeta, kada je kroz nekoliko dana rasprodano više od polovice dvorane. Gotovo 4.000 fanova, mahom u majicama Opće opasnosti, nestrpljivo su dočekali ovu rock šestorku. Ali su i velikim pljeskom podržali i grupu Magnar, koja je u natječaju “Karta do budućnosti” pobijedila i tako dobila priliku nastupati pred velikim auditorijem.

Dodajmo da je koncert jednog od naših najboljih rock bendova bila ujedno i koncertna promocija njihovog aktualnog albuma. Nastup su započeli hitom “Karta do prošlosti”, a već prvim taktovima pjesme digli su publiku na noge. Dodamo da da je ova pjesma kandidat je za ovogodišnju nagradu Cesarica, kao i aktualni singl “Sad mi reci” koji je nominiran za hit listopada.

Kombinacijom hitova s početka njihove karijere, poput Treba mi nešto jače od sna, Jednom kad noć i Opća opasnost te novih kao Kriva si, podsjetili su zašto njihov uspjeh traje već punih dvadeset i sedam godina. Poseban dio koncerta bio je onaj u kojem su otpjevali svoje legendarne balade. Sâm na pozornici s gitarom u ruci frontmen Pero Galić je prvo otpjevao Moja ljubavi. U pjesmi Nisam rođen pod sretnim zvijezdama priključio mu se Sojka, a na Porinom nagrađenom hitu Tvoje ime čuvam na pozornici su se pojavili Žiža, Kameni i Igor.

Akustični dio koncerta svoj vrhunac je imao porinovskom izvedbom hita “Pobjeg’o sam”

Njega su Pero i Bani odsvirali na klaviru, dok su se na kraju pjesme u električnoj izvedbi pridružili i ostali članovi. Uz svjetla mnogobrojnih mobitela iz publike stvorena je atmosfera koja je još dodatno pojačala emocije u dvorani. Odlično raspoloženi županjski rockeri na sjajno organiziranom koncertu ispunili su svoje obećanje da će u Zagrebu zajedno s publikom proslaviti bendovski rođendan.

Prije nekoliko mjeseci bend Opća opasnost objavio je novi album Karta do prošlosti. Bend je tada poručio kako je on zapravo priča o vremenima kad su svi nekako bili bolji. Kada su se ljudi više družili i češće imali osmijeh na licu… U subotu, 16. studenog 2019. godine Opća Opasnost priuštila je svojoj publici upravo to. Nezaboravno druženje u Domu sportova uz vrhunsku rock glazbu i osmijeh na licu. Više o bendu doznajte na njihovoj službenoj mrežnoj stranici na adresi opca-opasnost.com.

Video: Opća opasnost – Bivše ljubavi – Uživo u Domu sportova Zagreb

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -