zoran škugor / 2020.

Zoran Škugor o kultnom hitu Dine Dvornika: “Jače manijače” je ženski tekst

Osim pjevanja, zajedničko je Doris Dragović, Vanni, Tonyju Cetinskom i Sandiju to da im je umjetnička imena na počecima njihovih karijera dao estradni menadžer Zoran Škugor. Tako na osobnoj iskaznici Doris Dragović piše Dorotea Budimir, a kako je nastala Doris, Škugor je otkrio u razgovoru za Radio Dalmaciju.

Škugor je u emisiji Dobar dan, Dalmacijo ekipi showa Ines Nosić i Gordanu Vasilju otkrio i da je Ivana Banfić prva snimila pjesmu Jače manijače, prije Dina Dvornika. “Bilo je dugo za pamtiti i pisati, bilo je neobično ime, a Doris je lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da Zrinko Tutić njoj radi prvu pjesmu Željo moja pa kasnije i cijeli album, ja sam tu gatao, jer vjerujem u te neke priče. Mislim, vjerovao sam ja u Zrinka koji je imao tada pjesmu Doris. Pomislio sam da ima tu neka energija, on ima pjesmu, ona neka bude Doris, možda se tu spoji nešto dobro i spojilo se. Tako je umjesto Dorotee postala Doris”, rekao je Zoran Škugor.


“U jednom momentu, u nekoj svađi između Dina i njegove žene, Dino je meni rekao da mora povući pjesmu. A ja sam već platio snimanje! Pjesmu sam mu vratio, nisam dao Ivani Banfić. Da budemo realni, Jače manijače je ženski tekst”, dodao je Škugor.

Zoran Škugor je radio s Ivanom Ranilović i smislio joj umjetničko ime

“Ne mogu paralelno raditi dvije Ivane. Sjetim se jedne žene iz Rijeke, jedne predivne žene koja se zvala Vana. I ja Ivani Ranilović, današnjoj Vanni Vrdoljak, predložim da mijenjamo ime u Vana. Ona je to prihvatila s tim da je dodala još jedno N pa je tako nastala Vanna“, nastavio je Škugor. Tijekom devedesetih godina 20. stoljeća u zlatno doba hrvatskog dancea, Škugor je bio menadžer tada vodećem trojcu – grupi E.T., Tonyju Cetinskom i Sandiju Cenovu.

“Toni je Anthony, tko će to izgovoriti pa smo skratili na Tony. Sandi je Aleksandar, to mu je nadimak pa smo ostavili Sandi. Ali tako je i na Zapadu, kad zvijezde dođu u hotele onda daju prava imena pa nitko ne zna tko je u hotelu”, zaključio je Zoran Škugor. Više informacija o Radiju Dalmaciji doznajte na mrežnim stranicama na adresi radiodalmacija.hr.

Tagged