zoran pribičević - priča o malom vitezu đoniju :: 2019.

Zoran Pribičević izdao dječju knjigu “Priča o malom vitezu Đoniju”

Zoran Pribičević opet je pokrenuo projekt za svaku pohvalu. Naime, prije nekoliko mjeseci predstavio je aplikaciju “Pričalica” i zaludio djecu i njihove roditelje. A sada je odlučio izdati svoju prvu dječju knjigu – riječ je o knjizi “Priča o malom vitezu Đoniju”. To je ujedno i jedina dječja knjiga u Hrvatskoj uz koju možete izrađivati i bojati stajaće likove iz knjige.


“Ova je priča nastala kada sam jedne večeri prije spavanja izmišljao nove priče svojem tada trogodišnjem sinu. Ovaj put jedina razlika je bila u tome što se on po prvi puta toliko glasno smijao da sam istinski uživao dok sam ga uspavljivao. Odlučio sam priču baciti na papir i jednog ju dana podijeliti sa svima. Želio sam, osim drugačije i duhovite priče, imati ilustracije kao za odrasle. Na neki su mi način ilustracije za dječje slikovnice i knjige uvijek bile previše djetinjaste, a djeca su puno pametnija nego što mi mislimo”, rekao je Zoran Pribičević.

Zoran Pribičević predstavlja svoju prvu dječju knjigu

A ona je jedinstvena je priča o malenom vitezu koja na poseban način razvija samopouzdanje, maštu i kreativnost. Uz to, vrlo je duhovita. Priča o malenom Đoniju priča je o najmanjem vitezu u kraljevstvu. On je toliko malen da ga ostali vitezovi jedva primjećuju. No, to ga ne sprječava da krene u avanturu svog života.

“Da sam opet dijete, ova je knjiga nešto što bih ja volio čitati i listati. Đoni je jednostavno jedan super lik koji je pomalo nespretan, ali vrlo hrabar i uporan. Kroz ovu knjigu klinci će povećati samopouzdanje. Uz jedinstvene stajaće šablone, na poseban način razvijati maštu i kreativnost”, otkrio je Zoran. Zanimljivo da se ova priča može poslušati i u sklopu njegove aplikacije Pričalica.

“Budući da je Đoni dio jedinstvene aplikacije Pričalica, bio je inspiracija za program Otkrijte čarobni svijet bajki i priča. Riječ je o projektu kada u brojnim mjestima i gradovima uživo djeci čitam priče. Tada im pokušavam približiti i dočarati svijet mašte, čitanja i knjiga. Naravno, jedna od svima najdražih knjiga je upravo Priča o malom vitezu Đoniju. Prekrasno je gledati djecu kako slušaju i uživaju dok im se čita”, dodao je Zoran Pričićević.

Doznajte više o Zoranu Pribičeviću

U rujnu 2006. godine Zoran Pribičević upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer gluma, gdje je 2009. diplomirao BA program. Iste godine postaje član Hrvatskog društva dramskih umjetnika. 2011. godine magistrirao je glumu u klasi profesorice Ivice Boban. Od 2012. do 2019. bio je umjetnički je ravnatelj Kerekesh teatra, a od 2016. do 2019. član ansambla Gradskog kazališta Žar Ptica.

Tijekom studiranja dobio je dvije Rektorove nagrade. Prva je za oratorij Ivan Grozni nastao u suradnji tri umjetničke akademije, a u režiji Borne Baletića i pod dirigentskom palicom maestra Pavla Dešpalja. Druga je ispitna produkcija maski i karaktera Kako sam se spotaknul u režiji Ivice Boban. Nekoliko godina aktivno sudjeluje u radionicama Chekhov metode pod vodstvom Cynthie Ashperger i Ulricha Meyer-Horscha. Dodajmo da se ova nova knjiga već naveliko traži i rado kupuje za poklon. Više o Zoranu doznajte na Wikipediji. A ako Vas zanima Pričalica, aplikacija koja priča priče, nju možete preuzeti putem Google Playa.

Tagged