zimizelen - likovi bez lica - 2021.

Zimizelen predstavlja singl “Likovi bez lica” na kojem je ugostio Mary May

Novo ime domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja drugi singl “Likovi bez lica” na kojem je ugostio hvaljenu kantautoricu Mary May. Samoća, daleke želje i melankolija utkani u stihove obgrljene sjetnom gitarom i nenametljivim aranžmanom sve snažnije upućuju Zimizelenog prema svijetloj glazbenoj budućnosti.


Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je poznat domaćoj sceni kroz djelovanje u bendovima Heroina i Nellcote, ali novim projektom čini značajni odmak od očekivanog. Kao Zimizelen svoj pjesnički senzibilitet utapa u bogate instrumentale, pri čemu nastaju bajkovita ostvarenja suvremenog folk bluesa. Vokalna suradnja s Mary May vješto prenosi emociju zarobljenu u stihove i pjesmu Likovi bez lica suptilno ucrtava na kartu domaćih dragocjenosti.

“Likovi bez lica” nije ljubavna pjesma

“Ovo je pjesma o sanjarima i za sanjare. Slatki bijeg u svijet gdje susreti su laki, srce je na mjestu, a misli slobodno lete. Glas Mary May savršeno je potencirao taj sanjivi ton pjesme koji sam imao u glavi kad sam prvi put otpjevao melodiju, a stihovi su samo izletjeli iz moje podsvijesti. Ne znam tko bi to mogao iznijeti bolje od nje. I Mary je, čini se, sanjar”, rekao je Zimizelen.

Tekst, glazbu i aranžman singla potpisuje Zimizelen. Produkcija miks i master djelo su Leonarda Klaića koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara. Za metaforični video bogate simbolike zaslužan je Dinko Šimac. Video je snimljen na području bogatog krajolika Like u istraživanju sporednih puteva Udbine, Rastoka i Plitvičkih jezera.

Proces izrade maske koji je prikazan u spotu odvijao se na licu mjesta

Unikatnu masku je od komadića skupljenih po raznim lokacijama izradio glavni glumac Matija Pjatakov. Singl Likovi bez lica izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na YouTube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Zimizelen se publici predstavio krajem 2020. godine debi singlom Fantastično. Dodajmo da će 15. travnja 2021. godine će u sklopu Začarane Močvare ostvariti svoj prvi nastup uživo. Tada će pretpremijerno u akustičnoj izvedbi predstaviti dio materijala s nadolazećeg albuma. Više o Zimizelenu doznajte na Facebook stranici.

Video: Zimizelen – Likovi bez lica feat. Mary May

Tagged