zimizelen - zamisli - 2022. - foto: chiara vladilo

Zimizelen predstavlja pjesmu “Zamisli”, zaboravljena ideja oživljenu nakon 10 godina

Zimizelen odgađa dolazak proljeća novim singlom “Zamisli”. Maglovit i pomalo ritualan ugođaj upotpunjen poetičnim mislima dodatno obogaćuje smioni aranžman, sve jasnije ocrtavajući siluetu novog albuma koji ćemo imati prilike slušati već ove godine. Geneza pjesme “Zamisli” vodi nas deset godina u prošlost, u nikad ostvarenu glazbenu ideju iz doba kada je svirao u bendu Heroina. A zahvaljujući potpuno novom aranžmanu i tekstu “Zamisli” nas vodi na vlastito emotivno putovanje.


Glazbu potpisuju Zimizelen i Von Malik, a na tekstu i aranžmanu radio je Zimizelen samostalno. Za produkciju, miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio). Dodajmo da je on sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara, a za video animaciju pobrinula se Dea Jagić. Singl Zamisli objavljen je za etiketu Dostava Zvuka.

Iza Zimizelena krije se Vinko Ergotić

Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je ostavio traga na alternativnoj sceni kroz bendove Heroina i Nellcote. Kao Zimizelen svoj pjesnički izričaj na materinjem jeziku usklađuje s bogatim instrumentalima u maniri suvremenog folk bluesa. Publici se predstavio krajem 2020. godine debi singlom Fantastično, a prošlu godinu je obilježio suradnjom s Mary May kroz singl Likovi bez lica i pjesmama Nosi je i Izgubljeno, koje je predstavio kroz live session iz Charlijeve kućice.

Također, u sklopu Začarane Močvare i prvog izdanja Bambi open air festivala uživo je izveo materijale s nadolazećeg albuma. A Vinko poručuje da ćemo ga moći slušati vrlo skoro. O ovom folk blues glazbeniku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Zimizelen – Zamisli

Tagged