zdenka kovačiček / fotokinoteka

Zdenka Kovačiček ima provokativan novi album “Konstatacija jedne mačke”

Zdenka Kovačiček, hrvatska prva dama jazz rocka, napokon je objavila dugoočekivani album “Konstataciju jedne mačke”. Etiketa “dugoočekivani” nije tek tako prilijepljena za ovo posebno izdanje, s obzirom na to da je ovo prvi Zdenkin solo album od 2004. godine. Tada je izbacila album “To Be Zdenka”, na kojem se nalazi njen nanovo snimljen hit iz 1999. “Žena za sva vremena”.

Novo izdanje jedinstvene dive najavljivano je u nekoliko etapa. Prvu etapu obilježila je pjesma “Jutarnja frka”, nasljednica pjesme “Frka” iz 1981. koja je revitalizirana 2017. od strane elektropop dvojca Nipplepeople.


Pripremanje terena za veličanstveni album nastavilo se sa singlom Pozitivan primjerak u kojem je gostovala Remi iz Elementala, a zatim je uslijedio singl zavodljivog latinoameričkog ritma Adut. Potom je na red došao moćni rock soul singl Love, Love, Love koji je premijerno predstavljen na Dori 2020. u izravnom prijenosu HRT-a.

Pjesma se plasirala na visoko 5. mjesto prema glasovima publike te na 6. mjesto u sveukupnom poretku. Možemo reći da su navedeni singlovi obilježili eru pr. kr. (prije korone, točnije prije lockdowna).

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima krajem prošle godine objavila je singl

Kao i prateći animirani video spot Konstatacija jedne mačke po kojem je naslovljen album. Početak 2021. godine obilježio je pak aktualni singl Jaka koji je začinio neponovljivi Davor Gobac.

Koliko je singl Jaka jak potvrđuje činjenica da je singl odmah u prvom tjednu emitiranja ušao u Top 40 najslušanijih hrvatskih singlova na radio postajama. Pjesma i dalje drži zavidnu poziciju na vrhu ljestvice, a spot pjesme ima zavidan broj pregleda. Više o Zdenki doznajte na Wikipediji.

Video: Zdenka Kovačiček ft. Davor Gobac – Jaka

Tagged