7. zagreb guitar festival - miroslav tadić i yvette holzwarth - boogaloo - 2021.

Završio 7. Zagreb Guitar Festival – sjajna atmosfera i vrhunski glazbenici

7. Zagreb Guitar Festival ove godine je pružio posjetiteljima ono za čime su dugo žudjeli – izvrsnu atmosferu i druženje uz zvuk gitare domaćih i svjetskih virtuoza. Uz tri sjajna koncerta na terasi zagrebačkog Boogaloo Cluba, završen je prvi ciklus Festivala.

Uskoro kreće i drugi ciklus ovog glazbenog festivala. On je planiran u ljetnim mjesecima koji su pred nama, a ponudit će publici još pet koncerata mladih talentiranih gitarista iz cijeloga svijeta. Festival je otvorio svjetski poznati, po mnogima najbolji gitarist svijeta u gypsy stilu, Biréli Lagrene, koji je pozornicu dijelio s našim Mate Matišićem.

Dan kasnije, publika je uživala u zvucima gitare našeg Miroslava Tadića, ali i violine. Nju je svirala Yvette Holzwarth, violinistica čije smo skladbe imali prilike slušati u mnogim filmskim djelima. Za sjajnu atmosferu na kraju festivala pobrinuli su se Lovro Peretić, mladi pobjednik EuroStrings natjecanja, svojevrsne Eurovizije gitare. Također, nastupio je i mladi hrvatski bend Ad Hoc.

Velik broj posjetitelja pokazao je da kod publike postoji interes za kvalitetnu klasičnu glazbu

“Tri fantastične ljetne večeri su za nama. Odaziv publike i atmosfera koju smo napravili nadmašila je sve što smo očekivali. Publika je uživala u ljetnim večerima na otvorenoj terasi uz vrhunske svjetske glazbenike. A oni su nas još jednom podsjetili koliko veliku ulogu glazba ima u našem društvu. Vjerujem da će publika uživati i u drugom ciklusu Festivala, koji je planiran u ljetnim mjesecima pred nama. Svi oni koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto sada, novu priliku će imati ubrzo“, rekla je Ružica Gelo Ciglenečki, direktorica ZGF-a.

Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika neka se malo strpe, jer će uskoro krenuti drugi dio festivala. 7. Zagreb Guitar Festival se podrobnije predstavlja na službenoj mrežnoj stranici na adresi zagrebguitarfest.com.

Tagged