bob brotherhood / citroen 2cv type a 1952.

Završio 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru – posjetilo ga više od 3.500 Citroena i 10.000 ljudi

Iako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru u subotu navečer, 3. kolovoza formalno završen, i u nedjelju je bilo živo u Kampu Spačeka. Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se i bilo je zabavnog programa. Prema planu, u nedjeljnim prijepodnevnim satima na put su krenule dvije karavane Spačeka. U organizaciji hrvatskog 2CV Citroen kluba za sudionike su organizirane dvije atraktivne hrvatske rute s polaskom iz Samobora. Jadranskom rutom krenulo je stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, do Ogulina i jezera Sabljaci pa nastavak prema Baškim Oštarijama, dolaskom do Biograda na moru i boravkom i odmorom od dva dana te nastavkom do konačnog cilja u selu Radošići u Etno selu Škopljanci. Završno parkiranje održano je 9. kolovoza u Splitu na parkiralištu stadiona Poljud.

Druga ruta je vozila je kontinentalnom rutom, put i okolo Zagorja do Bedekovčine pa prema Mariji Bistrici, Križevcima do Vrbovca, nastavkom puta u smjeru Moslavine, a preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje (Krapje) do Slavonije, u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo (dogovorena posjeta ergele lipicanaca). Organiziran je završni susret u Osijeku (također 9. kolovoza).

Naravno, puno je još onih koji su se zadržali još neko vrijeme u Samoboru, obilazili Zagreb ili nastavili putovanje Hrvatskom u vlastitom aranžmanu.

Na druženje je došlo više od 3.500 Citroena i više od 10.000 ljudi. Bilo je i onih koji nisu mogli doći ranije, ali su ipak došli, makar na kraj, da pozdrave prijatelje i jednostavno ipak sudjeluju.

Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu i Sinjskoj alci, a najveće je događanje u Zagrebačkoj županiji ove godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -