žanamari - stigma i tabu - 2019.

Žanamari, djevojka iz susjedstva, ima novu pjesmu i spot “Stigma i tabu”

Dugo najavljivana pjesma i spot Žanamari “Stigma i tabu” napokon su vani! Video je objavljen na njezinom YouTube kanalu i odmah je duševio obožavatelje. Zanimljivo je da su obožavatelji putem Instagrama gotovo sudjelovali u procesu stvaranja pjesme i spota. A tako su i pružili pjevačici podršku dok se oporavljala od dugotrajne kronične upale sinusa i čekala trenutak kad može snimiti novi singl.

Tekst pjesme je napisala sama Žanamari, a melodiju i produkciju je radila u suradnji sa suprugom Mariom Perčićem. A o kakvim točno tabuima pjeva, Žanamari je ostavila slušateljima da otkriju sami. “Ne volim prepričavati tekstove svojih pjesama. Svatko ih treba protumačiti iz svoje perspektive. Tabu je nešto zabranjeno, a stigma božanski biljeg. A kad se to dvoje spoji u jedno nastaje kaos. O tome je moja nova pjesma”, rekla je Žanamari.


“Sam Bog zna koliko sam kava popila dok sam dočekala da završim ovu pjesmu i video! Znaaam, nije Božićna! Uvijek ispada da sam protiv struje, što i jesam. Al’ kad radim mjuzu, to mora biti kad to mjuza i okolnosti odrede. Znači apsolutno – Go with the flow! Nikakvi rokovi, nikakvi planovi, samo kad osjetim, daj mi da istresem taj moment u pjesmu… Stigma se dogodila početkom godine, tabu isto… Pa nek ova godina završi sa  #STIGMAITABU”, rekla je Žanamari.

“Iako je naziv pjesme pomalo kontroverzan, u spotu ćete me vidjeti u girl next door izdanju. Maki i ja smo zabrijali na vintage zvukove, što ćete čuti u produkciji i melodiji pjesme. Tako smo odlučili da i spot prati tu atmosferu. Mood spota bih mogla nazvati Princ of Bel Air, jer ima street elemente, retro stil snimanja i animacija. Jedna od lokacija snimanja je bila i naš glazbeni studio”, dodala je Žanamari.

Osim djevojke iz susjedstva, u spotu “Stigma i tabu” se pojavljuje i dečko iz susjedstva, ali doslovno

“Glumac je moj susjed Ivan Čobrnić, mladi karizmatični dečko koji voli skejt i glazbu. Zovemo ga mladi Gandy jer izgledom podsjeća na mix Davida Gandyja i Jeremy Meeksa popularnog pod nadimkom Prison Bae. Dokaz da je moj Dalmacija hood metropola za sebe i da imamo kvalitetnu i talentiranu ekipu u svakom pogledu. Ovdje ću spomenuti i svog hair artista Borisa Vukoju iz Salona SOHO i moje cure iz Beauty Salona Selfie. Oni su moj vječni beauty tim pa su tako radili i na ovom spotu”, otkrila je Žanamari.

Žanamari Perčić (ex Lalić) rođena je u Makarskoj 1981. godine. Ova pop / pop-rock kantautorica postala je poznata po pobjedi u TV showu Hrvatski Idol 2004. godine. Također, pobijedila je i kao natjecateljica 8. sezone HRT-ovog Ples sa zvijezdama 2013. godine. Bila je glavna vokalistica i autorica glazbe i stihova u sastavu J’Animals. Više o Žanamari doznajte na Wikipediji.

Video: Žanamari – Stigma i tabu

Tagged