delapse ft. mary may - starry eyes - 2020.

Zagrebački producent Delapse predstavlja nesvakidašnji singl Starry Eyes

Ukorak sa zvukom svjetskih i modernih produkcija, zagrebački producent Delapse donosi za hrvatske pojmove nesvakidašnji i uzbudljiv singl “Starry Eyes”. A on je nastao u suradnji s jedinstvenim vokalom već zapažene kantautorice Mary May.

Domaća nezavisna glazbena scena time se još jednom pokazuje kao vrelo iznimnih talenata itekako vrijednih pažnje šire javnosti. Iza imena “Delapse” stoji Leonard Klaić, producent koji je radio na mnogobrojnim izdanjima svog matičnog benda She Loves Pablo, zatim za Mašinko, Killed a Fox, Malady Lane, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Pase, Portman i druge.


Uz producentsko, svoje bendovsko glazbeno iskustvo nije zanemario ni u elektronskom samostalnom projektu delapse, u koji unosi organski zvuk živih instrumenata. Za singl Starry Eyes sam je svirao i snimio bubnjeve, gitaru i syntheve. Njih je integrirao sa sintetičkim zvukom, balansirajući zapravo na samom rubu ponora u elektroniku utopljenu u lynchevsku i bondovsku atmosferu.

Upravo je Mary May vidio kao idealan vokal za takvu pjesmu

“Kad mi je u studiju pustio instrumental na repeat, počela sam nešto lagano vokalizirati do trena kad mi samo nisu došli liriksi. I pjesma se iskristalizirala. Rezultat je dva sata igre i čiste alkemije u studiju, a Leo me oduševio, produkcijski je sve dignuo na viši level. Premda je drugi žanr od glazbe koju ja radim, to me nije zamaralo. Htjela sam vidjeti ima li tu prostora da dam nešto od sebe i zvučalo je super. Jako sam sretna da je ovo vani, mislim da smo dobili pravi draguljčić!”, komentirala je Mary May, kojoj je ovo prva takva suradnja.

U svom katalogu, Delapse ima ranije izdan EP Bricked (2017.). Unatoč utjecaju mračne elektronike kao što su Amon Tobin i The Bug, njegovo primjetno distanciranje od striktno elektronske glazbe očituje se u postignutoj atmosferi koja povremeno nalikuje onoj Portisheada i Radioheada. Novi singl Starry Eyes najava je debi albuma i nastavak delapseovog znatiželjnog istraživanja organske elektronike uz slojevite aranžmane, ipak u funkciji pjesme, a ne kao samosvrhoviti zvučni eksperiment. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Glazbu, snimanje, produkciju i miks za Starry Eyes izdan na etiketi Dostava Zvuka potpisuje Leonard Klaić, dok je za tekst i vokal zaslužna Mary May. Mastering je radio producent Filip Motovunski (FM Mastering), vizualni identitet studio Mireldy, a video animaciju sve prisutniji Hrvoje Baudoin.

Video: Delapse ft. Mary May – Starry Eyes

Tagged