zpa goes online / zagrebački plesni ansambl 2021

Zagrebački plesni ansambl pokrenuo novi program – ZPA GOES ONLINE

ZPA GOES ONLINE je edukativno – kulturni programu posebno prilagođen aktualnoj situaciji koji se održava u online okruženju, a za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici. Također, želja je prići osjetljivim skupinama u zajednici i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

Tendencija je projekta je učiniti sadržaj iz područja suvremenog plesa dostupnim u doba socijalne distanciranosti i to ponajviše onima kojima je zbog epidemioloških razloga onemogućen. Projekt se sastoji se od šest programskih linija koje će se provoditi na digitalnim platformama.

ZPA GOES ONLINE započeo je s edukacijom u formi Radionica plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri i to pod vodstvom plesnih pedagoginja Petre Chelfi i Ivane Pavlović. Iste će voditeljice održati i Radionice pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne.

Potonji će korisnici moći sudjelovati i u radionici Otplesat ću ti priču u kojoj će s plesačicama Zagrebačkog plesnog ansambla i dramaturginjom Anjom Pletikosa imati priliku istražiti vlastite osobne priče, koje će ujedno poslužiti kao inspiracija za stvaranje online plesnog performansa koji će premijerno biti izveden u svibnju u Zagrebu.

Sklapanjem suradnji ZPA nastoji potaknuti međusektorsku suradnju kulture i socijalne politike

U toj suradnji će kroz navedene aktivnosti bazirane na plesu i pokretu motivirati partnerske institucije da svojim štićenicima osiguraju kulturni sadržaj s ciljem jačanja njihova psihofizičkog stanja.

Pored spomenutih specijaliziranih aktivnosti, ZPA GOES ONLINE uključuje i sadržaj otvoren za širu publiku. Kroz program ZPA trenirat će Vas svakog ponedjeljka, počevši od 1. ožujka 2021. godine, članice Zagrebačkog plesnog ansamblaAndreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini – voditi plesne treninge za sve zainteresirane.

Konačno, kroz program Ispričat ću ti ples zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu Zagrebačkog plesnog ansambla kao i arhivi. U formi moderiranih razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli u programu će sudjelovati niz sadašnjih i bivših suradnika i članova ZPA. Više informacija o programu ZPA GOES ONLINE doznajte na mrežnoj adresi zagrebackiplesniansambl.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -