68. zagrebački festival 2020

Zagrebački festival 2021 | Prijavite se za sudjelovanje na 68. izdanju ovog glazbenog spektakla do nedjelje, 15. studenog 2020. godine

Iduće, 2021. godine, u petak, 29. siječnja, održat će se 68. po redu Zagrebački festival! A Hrvatsko društvo skladatelja upravo je objavilo natječaj za nove pjesme koje će na njemu sudjelovati. Obrazac za prijavu i pravilnik nalaze se na službenim mrežnim stranicama Festivala na adresi zagrebacki-festival.hr, a natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. studenoga 2020. godine.

Nove pjesme prijavljuju se putem online obrasca dostupnog na službenoj mrežnoj stranici festivala. A svaki pojedini autor ima pravo sudjelovanja na natječaju sa samo jednom pjesmom. Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na završnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji 68. Zagrebački festival. Odabrani izvođači na ovom festivalu bit će poznati krajem studenog, a pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2020. godine.

68. Zagrebački festival nam dolazi na početku nove godine, u vrijeme kada novim pjesmama nerijetko diktiramo što će se slušati u novoj godini. Porinom višestruko nagrađivane kompilacije Zagrebačkog festivala dokaz su kvalitete, pjesme su sastavni dio skoro svih domaćih radijskih playlista što je dokaz atraktivnosti, a omjer velikih imena i novih zvijezda na velikoj pozornici uz pratnju vrhunskog orkestra u direktnom prijenosu je nešto čemu uvijek težimo”, rekao je Branimir Mihaljević, umjetnički direktor festivala, pozivajući svoje kolege da prijave svoje najbolje radove.

VIDEO: 67. Zagrebački festival 2020 | Official aftermovie

Tagged