zagrebački festival 2021

Zagrebački festival 2021 predstavio pjesme koje će sudjelovati na 68. izdanju ove glazbene manifestacije

Zagrebački festival je, unatoč odgodi završne priredbe za proljeće 2021. godine, pustio pjesme koje će sudjelovati u festivalu u radijski eter, uz značajan uspjeh i na top listama. Tako su se, već u prvom tjednu emitiranja, među najslušanijima na HR TOP 40 listi singlova našle četiri festivalske pjesme: “Volim kako se smiješ” Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, “Manijak” Colonije, “Nostalgija” Vladimira Kočiša Zeca te ispovijest Borisa Rogoznice “Samo čovik”.

Na HR TOP 20 listi koja se sastavlja temeljem podataka Fokuskontrola o emitiranjima na radiju i televiziji, najslušanijima u Hrvatskoj pridružuju se i duet Mije Negovetić i Edija Abazija Ljubav nema kraj, Nelina Ono što ostaje, Neka zvona zvone Vjeke te Ptice Matije Cveka. Ovome treba dodati i objavu službene festivalske kompilacije 68. Zagrebačkog festivala na glazbenim digitalnim servisima poput Spotifyja, Apple Musica i Deezera. A cijelu kompilaciju možete poslušati ovdje!

Naravno, uz dugogodišnju tradiciju izloga domaćeg pop stvaralaštva. Tako su se na vrhu najslušanijih pjesmama u 2020. godini našle dvije pjesme koje su svoju premijeru doživjele upravo na pozornici Zagrebačkog festivala. To su pobjednička pjesma Marka Kutlića Samo nek’ ona sretna je te duet Pavel – Tedi Spalato Ne daj na nas.

Zagrebački festival posljednjih se godina isprofilirao kao platforma za predstavljanje novih pjesama u eteru

“Pjesmu sam odlučio prijaviti na Zagrebački festival jer sam želio da je što više ljudi čuje. Vjerovao sam u nju, mislim da jednog dana ona može biti velika pjesma. Stvarno je jako lijep osjećaj primiti nagradu. I jako je lijepo kada te struka nagradi u tvom gradu, na tvom festivalu…”, rekao je Marko Kutlić.

Najslušanijim pjesmama i budućim hitovima ove će se godine pridružiti i neka od 22 nove pjesme izvođača koji će obilježiti 68. izdanje Zagrebačkog festivala, a to su Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Bang Bang, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vjekoslav Banovčić, Vladimir Kočiš Zec i Z++. Sve ostale pojedinosti koje vas zanimaju doznajte na mrežnim stranicama festivala na adresi zagrebacki-festival.hr.

VIDEO: Alfi Kabiljo – mojih 60 godina na Zagrebačkom festivalu

Tagged