rizična skupina - rana - 2022.

Zagrebački bend Rizična skupina predstavlja singl “Rana” i video spot

Novi singl zagrebačkog benda “Rizična skupina” pod nazivom “Rana” dobio je i svoj video spot. Nakon uspješnog singla “Kako me vidiš” koji je bend objavio krajem 2020. godine, došlo je vrijeme za novi uradak ovog zagrebačkog benda. A sam singl “Rana” progovara o strahovima kroz koje svi prolazimo ovim novonormalnim – nenormalnim vremenima. Dodajmo da je novi singl benda koji predvodi Nina Špoljarević Karakaš odlično prihvaćen na radio postajama.

“Pjesmu smo snimili netom nakon zagrebačkog potresa. Tada još potreseni, iskreno se nadajući da će pandemija koronavirusa do danas biti prošlost. No, kao što vidimo, nije tako. Pandemija ne jenjava, odnijela je mnoge živote. Nekima je suzila, a nekima proširila percepcije, no nikoga nije zaobišla depresija. Ma koliko izvana bili jaki, svi smo obavijeni novim pogledima na svijet i na samoga sebe”, rekla je Nina Špoljarević Karakaš.

Na žalost, “Rana” tek dobiva na svojoj težini

“Nitko nije razmišljao kakve posljedice će ovo apokaliptično doba ostaviti na našoj djeci. Premalo se piše i govori o njihovom psihičkom stanju. A sve ih je više sa psihičkim oboljenjima ili nekim oblikom poremećaja u ponašanju. Normalna reakcija na nenormalnu situaciju… Možda ovaj vide spot usmjeri više pozornosti na ovu problematiku. Jer djeca zaista jesu naša budućnost, kakva god nas budućnost čekala”, dodala je Nina Špoljarević Karakaš.

Ideja za spot dolazi od Petre Kursar, članice eksperimentalne plesne skupine Trupa TO, zaslužne i za produkciju ovog video uratka. Trupa TO od 2000. godine djeluje pod umjetničkim vodstvom Ive Pavičić. Rad im se temelji na eksperimentalnom pristupu plesu, pokretu i glasu te na traženju individualnih načina izražavanja vlastitih preokupacija. Težeći uvijek iskrenoj osobnoj ekspresiji, svakim novim projektom izgrađuju novu i originalnu poetiku koju su prepoznali u sadašnjem trenutku i snažnoj poetici pjesme Rana. Više o ovom prog pop punk bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Rizična skupina – Rana

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -