prženje zagreb / 2019.

Zagrebački bend Prženje izbacio svoju prvu pjesmu naziva “Idem na more”

Bend Prženje osnovan je 2019. godine u Zagrebu i nedavno su izbacili prvu pjesmu pod nazivom “Idem na more”. Cilj im je bio stvoriti pjesme koje u tekstualnom, ali i ideološkom smislu nude kvalitetnu zafrkanciju. S druge strane glazbeno se temelje na tvrdim ritmovima podvučenim pod zanimljivim riffovima i dionicama na gitari.

Glazbu pišu sami, a tekstovi su umotvorine pjevača. Najavljuju kako će žanrovski pjesme varirati ovisno o tematici i pristupu, ali da će glazba uvijek morati pržiti na neki način. Članovi benda uglavnom imaju bogatu glazbenu prošlost i svirali su u raznim bendovima i projektima.


Dva člana benda su godinama svirali u metal bendu Free Ride i svirali širom Europe. Gitarist Prženja široj javnosti je poznatiji iz medija kao instruktor gitare iz Gitarskog Kutka. To je škola gitare s izlogom, vjerojatno najmanja u Europi. Kako doznajemo, bend ima još mnogo pjesama u planu i najavljuju suradnje s određenim glazbenicima.

Sljedeća pjesma bi trebala biti objavljena u listopadu 2019. godine i, kako bend kaže – “slavi treniranje i borilačke sportove”. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici, a mi ćemo prenijeti što za sebe kažu članovi benda: “Prženje je bend iz Hrvatske. Možemo dobro pojesti i popiti. Volimo more i mješovitu borbu. Ne volimo gužvu, sparinu i glad.”

Video: Prženje – Idem na more

Tagged