be ha ve / my baby does it well / 2019

Zagrebački americana blues kvintet BE HA VE predstavlja singl “My Baby Does It Well”

Zagrebački americana blues kvintet BE HA VE predstavlja singl i videospot “My Baby Does It Well” uz koji se veže zanimljiva priča. Naime, prije jedanaest godina Chevrolet raspisuje online natječaj za pjesmu, što je bio prvi natječaj takvog tipa u to vrijeme. Davor Bunčić je uz pomoć Roberta Mahovića napisao glazbu i tekst i prijavio se na natječaj. Iako je pjesma prvotno posvećena automobilu, vrlo lako može biti i pjesma o ženi. Zapravo je to i neka vrsta zaštitnog znaka BE HA VE tekstova – nisu explicite samo ono što se čuje, nego imaju drugo, skriveno značenje. Baš kao nekad u starom delta bluesu, kad se nije smjelo govoriti protiv npr. države ili poslodavca za kojeg se radi.

“Bio sam na putu u Sarajevu i pratio rezultate natječaja. Navečer, oko sat vremena prije proglašenja pobjednika, moja pjesma je bila na drugom mjestu. U svijetu, čovječe! Na kraju nije pobijedila, ali bio je to izniman uspjeh”, rekao je Davor Bunčić.

Snimatelj i redatelj videospota, Vanja Stanković i scenaristica Iva Bunčić, osmislili su interesantnu priču, koja prati doživljaje jednog malog instrumenta – usne harmonike.

Zanimljivo, spot je snimljen u dva grada, Zagrebu i Edinburghu. Prati poznate zagrebačke lokacije i zbivanja, poput sajma antikviteta na Britanskom trgu, Glavnog kolodvora, jednog od najstarijih novozagrebačkih naselja, Zapruđa te poznatog rock blues kluba u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici – Hard Placea.

Posljednji kadar spota je u Edinburghu snimljen u slavnoj ulici koja u filmovima o Harry Potteru nosi naziv Zakutna ulica.

Uz Vanju Stankovića, spot su snimali i Dejan Hajduković te Ivančica Bunčić, u njemu glume mladi glumci Lara i Marko te članovi grupe BE HA VE.

O grupi BE HA VE

BE HA VE okupljaju Davor Bunčić, Vedran Žanko i Zoran Haraminčić 2014. godine u Zagrebu. Premijerno se pojavljuju na kompilacijskom albumu Blues for You – Tribute to Buha, koji je 2014. osvojio dvije nagrade Porin. 2016. godine snimaju album One of These Days na kojem se nalazi petnaest autorskih posveta raznim glazbenim žanrovima, u rasponu od roots rocka i southern countrya do bluesa, uz elemente folka, psihodelije i rhythm & bluesa.

Album je odlično prihvaćen kod publike, a struka ga je nagradila nagradom Fender Music Award u studenom 2017. Singlovima Elevator Blues te My Baby Does It Well BE HA VE najavljuje drugi studijski album radnog naziva Our Songs, kojim nastavljaju stvarati i promovirati kvalitetnu blues glazbu te održavati hrvatski blues na visokoj razini.


  • foto: Anastazija Vržina

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -