kali lago zagreb - marko šturman i marin novak - 2022. - foto: vedran husremović

Zagrebački akustični sastav Kali Lago objavio svoj istoimeni debitantski EP

Zagrebački akustični sastav Kali Lago objavio je svoje prvo izdanje u obliku EP-a, a ono sadrži sve dosadašnje objavljene singlove. Pjesme su iznova smiksane i masterirane od strane Antonina Šimića i Filipa Majdaka kako bi “zajedno činile povezanu cjelinu”. Naslovnicu EP-a je napravio Vedran Husremović koji je zadužen za dosadašnje videospotove te fotografije benda.


Singlovi poput Uši na tračnice i Sasvim sam su dobro zaživjeli u radijskom eteru diljem Hrvatske, ali i Slovenije i BiH. Dodajmo da je njihova pjesma Strah sudjelovala u humanitarnoj akciji HDS-ZAMPA za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i u područnom odjelu u Petrinji. Kali Lago čine Marko Šturman (udaraljke i prateći vokal) i Marin Novak (vokal i gitara). Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

“Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u nastanku ove skromne cjeline. Antoninu Šimiću iz našeg matičnog Greenwood studija na sveobuhvatnoj pomoći i suradnji. Hvala i Filipu Majdaku na kreativnim idejama i prijateljskoj podršci te našim prijateljima Martinu Bajsiću, Miji Gazdović i Dini Jelusiću na gostovanjima. Zahvaljujemo i Vedranu Husremoviću na spotovima i fotografijama te konačno Silviji Kovačević (KOSI) i Nikolini Žabčić na naslovnim ilustracijama i animacijama za pojedine pjesme. Pjesme smo poredali, po našem mišljenju, jedinim ispravnim redoslijedom. Slušatelja upućujemo da da priliku čuti 21-minutnu cjelinu pjesama koje je ovaj bend entuzijastično radio. Manevrirali smo između beskrajne neizvjesnosti epidemije, potresa i gubitaka prijatelja”, rekao je Marin Novak.

Audio: Kali Lago – Strah

Tagged