vijay iyer i wadada leo smith - 11. zagreb jazz festival 2020

Zagreb Jazz Festival završio svoje 11. izdanje nastupom Omera Avitala

Savršeno usvirani i odlično raspoloženi Omer Avital Qantar, predvođen vrhunskim kontabasistom i skladateljem Omerom Avitalom, u utorak, 26. studenoga 2019. godine je zatvorio 11. Zagreb Jazz Festival.

Koliko je Zagreb Jazz Festival s odličnim programom i vrhunskim jazz glazbenicima nedostajao zagrebačkoj publici proteklih pet godina, najbolje pokazuje puna koncertna dvorana Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Na sva tri jazz koncerta dvorana je bila puna, a ovacija publike također nije manjkalo.


Sinoćnja zvijezda večeri, Omer Avital, već je nastupao u Hrvatskoj s velikanima Joshuom Redmanom i Anatom Cohenom te ga je jako veselio povratak hrvatskoj publici.

Omera Avitala nazivaju i izraelskim Charlesom Mingusom, a što sve zna i može s kontrabasom, sinoć je pokazao u dvosatnom nastupu koji je oduševio punu dvoranu, posebno u trenucima kad je cijenjeni glazbenik zaplesao s kontrabasom.

U sklopu 11. Zagreb Jazz Festivala nastupili su slavni američki glazbenik indijskog porijekla Vijay Iyer

Također, tu je i jedan od najcjenjenijih kreativnih umjetnika našeg doba, legendarni trubač Wadada Leo Smith. Koncert je održao i Aaron Diehl Trio, predvođen jednim od najboljih mladih jazz pijanista koji je pokazao svoju glazbenu svestranost, ljubav prema jazzu, glazbenicima koji su utjecali na njega kao i sviranju klavira.

Ovogodišnji Festival se održava uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a počeo je 17. studenoga uz afričke ritmove i zvukove ngonija, odnosno nastupom afričkog Jimija Hendrixa, Bassekou Kouyatea i njegovog benda Ngoni Ba u Tvornici kulture.

Više informacija o Zagreb Jazz Festivalu doznajte ne mrežnim stranicama na adresi zgjazzfestival.com.

Tagged