zagreb design week - hala v - tehnički muzej nikola tesla - 2021.

Zagreb Design Week predstavio sve finaliste izbora za ZGDW Award 2021

Zagreb Design Week, osmo izdanje najvećeg hrvatskog festivala dizajna, otvara se u utorak, 21. rujna 2021. godine! ZGDW održat će se na već poznatoj lokaciji, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, a trajat će do nedjelje, 26. rujna.

Uz Halu V, Zagreb Design Week održavat će se i na partnerskim lokacijama. To su Botanički vrt, BUQELE House of Fashion, zagrebački Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Nunc, Planet.hr, Prostoria, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna…


A već tradicionalno, petu godinu u nizu, jedan od vrhunaca festivala je izbor za ZGDW Award! Drugi put zaredom ova nagrada se dodjeljuje u šest kategorija. A te kategorije su Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija.

Finalisti Zagreb Design Week Award 2021 bit će predstavljeni izložbom u Hali V

Uz prezentaciju djela, tada će i međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja, a u svakoj kategoriji dodjeljuju se po tri nagrade. Finaliste i dobitnike nagrada odabire peteročlani žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz područja dizajna. Njihova imena su Davor Marković, Simon Morasi Piperčić, Goran Turković, Masanori Umeda i Anja Zorko. Više o Festivalu dizajna doznajte na mrežnim stranicama na adresi zagrebdesignweek.com.

Finalisti ZGDW Award po kategorijama:

  • Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija – Valentina Vidaković – Include i Enigma
  • Dizajn društvenih inovacija – Ines Borovac – Kofein dizajn i Rašić+Vrabec
  • Dizajn interijera – Mikser i Cipmann, RAKETA i Björk
  • Produkt dizajn – Tina Rugelj, Benussi & the Fish i Nunc
  • Grafički dizajn – Tumpić / Prenc, Grafika Tumpić i Grafika Senor
  • Tekstilni i modni dizajn – Amina Musić, Mihaela Brajković i Nikolina Krstičević

Tagged